Witam serdecznie. Rok temu wymieniłem łóżyzko przy przebiegu 66tys w tyle od strony pasazera firma( skf )dzis 83tys i znowu słychać plus luz Góra dół jak auto się podniesie . Jak to możliwe że przy 15 tys znowu się rozpadło?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam serdecznie. Rok temu wymieniłem łóżyzko przy przebiegu 66tys w tyle od strony pasazera firma( skf )dzis 83tys i znowu słychać plus luz Góra dół jak auto się podniesie . Jak to możliwe że przy 15 tys znowu się rozpadło?
Nie zdarzyło ci się jechać na ręcznym aż tarcza do czerowności i wytopienie smaru? Koła wyważone? Jak na SKF o ile nie podróba to coś nie tak
Na pewno się mi nie zdarzyło jechać na recznym chyba trafiłem na felerne po prostu... dziwne bardzo że przy takim przebiegu.
A kto wymieniał łożysko, bo kiedyś widziałem przypadkiem w warsztacie, że walili młotkiem w łożysko aby weszło.
No jak tak montowane to długo nie pochodzi, nawet SKF :)
Albo dokręcił na full i nie poluzował.
Ja tak miałem kiedyś w seacie cordoba, że łożysko wytrzymało 300 km. "Mechanik" Nie poluzował wystarczająco i przy zjechaniu z autostrady odpadło mi jedno koło a z drugiego leciał dym.
Od tego czasu postanowiłem że nigdy nie wezmę auta z bebnami z tyłu.
Z ciekawości, co to ma do rzeczy? W GP są z tyłu bębny, a trzeba wymieniać piastę, a nie samo łożysko. To samo jest w Tipo:!: Łożysko jest zintegrowane z piastą, odpowiedni moment dokręcenia, więc nie rozumiem problemu ze złym dokręceniem, a tym bardziej dziwią mnie powyższe posty o wciskaniu łożyska (januszowanie na zakupie z piastą:?:), tudzież wbijaniu młotem:roll: Trzeba się postarać, żeby to spartolić.
Bylem przekonany że w wersji z bębnami jest rozwiązanie z łożyskami stożkowymi - mój błąd. Sprawdziłem i jest piasta ze zintegrowanym łożyskiem jak mówisz.
Oczywiście zgadzam się że kupuje się cały zestaw do wymiany. Jest szybsze i bezpieczniejsze rozwiązanie do wymiany.
Mi po odpadającym kole przy 100 km/h pozostał niesmak do bębnów (chociaż w tipo jest już normalne rozwiązanie) i teraz jak za każdym razem widzę auto z bębnami - mówię nie.
Łożysko weszło jedna ręką i tak samo stare zeszło nie wiem jaka może być przyczyną....
https://allegro.pl/oferta/skf-lozysk...5-b42dbb455063 trafiles na felerny egzemplarz i tyle... to zakladales?
Całe kpl lozysko wraz z piasta nie ma możliwości wymiany łożyska tylko.
Tak . Wydaje mi się ze właśnie takie pudełko było do tego.... na pewno skf
Dodam jeszcze że auto to sedan 1.6jtd.
Tak na wyczucie . Mniej więcej tak jak było dokręcone.