Witam czy ktoś wie co mówi ten błąd? Fiat Stilo 1,6 16V 2003 103KM nie pali
https://trimaransurf.files.wordpress...1/02/error.jpg
To jest widok strony w wersji do druku
Witam czy ktoś wie co mówi ten błąd? Fiat Stilo 1,6 16V 2003 103KM nie pali
https://trimaransurf.files.wordpress...1/02/error.jpg
To zawór pochlaniacza par paliwa. Tam widzę blad przekaznika pompy paliwa? Moze zamarzla i powiedziala pa,pa.?
dziękuję ci za info tylko ciut nie kumam bo wpierw wspominasz o zaworze i też o pompie zawór jest przy korpusie silnika a pompa chyba przy zbiorniku paliwa czyli może być uszkodzone i jedno i drugie czy któreś z dwóch?
Ja zacząłbym od pompy paliwa. Sprawdź czy chodzi. Potem sprawdź ciśnienie na listwie wtryskowej
to zapytam czy podczas przekręcania kluczykiem w stacyjce 1x powinno być słychać ciche buczenie pompy?
Nie wiem co znaczy "1x" ale po przekręceniu kluczyka na zapłon powinieneś słyszeć charakterystyczne działanie pompy, po kilku latach używania auta powinieneś usłyszeć różnicę, kiedy wszystko jest ok, a kiedy coś z pompą jest nie tak.
Coś co opisujesz jako "ciche buczenie" to jest dźwięk świadczący o tym, że coś jest nie tak. Pompa dokonała swego żywota. A Ty zaoszczędzone pieniądze na tankowaniu taniej benzynki oddasz teraz w sklepie na zakup nowej pompy.
Zimą nie ma co oszczędzać, tylko tankowanie do pełna i dobrej jakości paliwo.
1x to znaczy jeden raz, zainstalowałes mi sie na moim andoidzie i zbierasz dane gdzie tankuje? Pompa rowno rok temu była wymieniana na nówke boscha dlatego nie typowałem jej ale w sumie czemuz by nie skoro chinole wszystko podrabiają.
Spróbuj z Magneti Marelli, tego nie podrabiają, bo się nie opłaca :)
Nie musiałem się nigdzie logować, w ostatnich dniach sporo aut pod blokiem nie odjechało przy nocnych przymrozkach. Większość z nich widziałem jak tankuje na nonamowej stacji w okolicy.
Czy jest jeszcze coś "po drodze" (patrząc na obrazek z 1 postu) zanim dobiore sie do pompy paliwa?
A ja bym podmienił przekaźnik T9 w komorze silnik .
Thanx tak zrobię .....ostro jest podmieniłem na T5 i stilak odpalił od 1 strzała ale zaraz zgasł domyslam się że chodzi o to że T5 ma 20A a T9 ma 30A zara pomykam do shopu po T9. Przekaźnik T9 był sprawcą fiat pali od 1x. dziekuję za pomoc zwłaszcza ampro