Ducato 2017r 2,3 jtd euro 6 Dusi się czasem POMOCY
cześć, zacznę ze mam je od pół roku. Ducato z 2017r 2.3 jtd 150km euro 6. przebieg 230 tys. km Objaw się taki że jadę po rozgrzaniu silnika na trasie czasami czuje jakby ktoś mi na chwile przyhamował go. W tym momencie spalanie wzrasta dwu krotnie i silnik głośnie zaczyna chodzić jakby mu powietrza brakowało. (słyszę głośniejszą pracę wtrysków) Na początku myślałem ze to normalne jest. Po pewnym czasie jak już zaczynał się przyduszać załączał mi się wiatrak chłodnicy a silnik nie miał pełnej temp.(nadal brak błędu check)Wtedy wiedziałem ze coś mu nie pasi. Mówię zacznę od filtra powietrza paliwa itp. Przy wymianie filtra powietrza zauważyłem ze mam w obudowie zrobione dodatkowe 2 dziurki do zasysania powietrza (myślę bingo pewnie przepławka jest strzelona i ktoś poszedł na łatwiznę i oszukał ja tak żeby miała więcej powietrza) zalepiłem te dziurki, podłożyłem inna przepławkę pojeździłem 2 dni i znów to samo. (znów duszenie i wiatrak). Odłączyłem przepławkę (kostkę) i samochód chodzi o wiele lepiej mimo ze świeci błąd, nie czuć duszenia, pracuje ciszej ale to nie naprawia mojego problemu. Następnym krokiem była próba wypalenia dpf która zawsze nie udawała się (przy 15% błąd). Pojechałem do mechanika żeby to zrobił na lepszym kompie niż mój delphi. Texa także nie zrobiła wypalenia (zanieczyszczenie 65% dpf) Mechanik podłaczył sie i pojechaliśmy na próbę parametrów i wtedy nastąpił przełom (jest błąd za wysokie cisin na listwie wtryskowej który udało się wykasować bo nie był ciągły i nie pojawił się przez następne km) ucieszony mówię zamawiam czujnik listwy. Zanim czujnik przyszedł zdążyłem zrobić trasę 4 tys km i wlac preparat na czyszczenie wtrysków liqui moli Do Włoch jechałem na podłączonej przpływce i znów to samo duszenie się co jakiś czas, We Włoszech odłączyłem przepławkę i powrót bez żadnego duszenia) Po powrocie wymiana czujnika kasowanie błędów sprawdzanie parametrów wszystko ok żadnych odchyleń, wypalanie dpf 100% udane, zanieczyszczenie 5.6% mowie jest udało się :) a tu dupa po 50 km znów słyszę głośniejsza prace silnika i mniejsza moc chwilowo ale tak jakby mniej niż zawsze. Żadnego check. BŁAGAM JEST KTOŚ Z OKOLIC POZNANIA KTO POMOŻE ZNA SIE NA TYCH CUDOWYCH EURO 6? BO JA JUZ MAM DOŚĆ MOJ TEL. 607 394 649. Nie chce wyciągać wtrysków bo to może się nie udać ani wpakować się w koszty niepotrzebne bo już ponad tysiąc poleciał na nic. (parametry wtrysków 2 są na + 2 na - ale nie ma tragedii) jest ktoś kto przerabiał taki temat ? coś słyszałem o jakimś zaworze turbiny co lubi się spierd... aha egr i przepustnica była wyciągana i czyszczona ale były ponoć czyste.
Jeszcze jedno, przy wymianie rozrządu pompa paliwa pociła się na wałku, została uszczelniona i sprawdzona i ponoć jest sprawna