To jest widok strony w wersji do druku
-
Błędy ESC i Hill Holder
Witam
Ostatnio od około miesiąca podczas hamowania wyświetlają się błędy ESC i Hill Holder.
Pomimo wymiany czujnika na pedale hamulca, na którego błąd wskazywało po podłączeniu do komputera problem powrócił.
Czy ktoś ma jakiś pomysł co to jeszcze może być ?
-
Może zacznę z innej strony. Przewody w przelotce klapy sprawdzone?
-
Przy montażu jest mało miejsca.
Opierałem się drugą ręką o pedał hamulca a nie należy tego robić.
Wyregulowała się nieodpowiednia (za wielka) długość bolca w czujniku stop i czujnik włączał się zbyt późno względem nacisku na pedał hamulca.
Po montażu bez nacisku jest ok.
-
Zapytanie
Cytat:
Napisał
soban
Przy montażu jest mało miejsca.
Opierałem się drugą ręką o pedał hamulca a nie należy tego robić.
Wyregulowała się nieodpowiednia (za wielka) długość bolca w czujniku stop i czujnik włączał się zbyt późno względem nacisku na pedał hamulca.
Po montażu bez nacisku jest ok.
A to odkręciłeś ten sam i założyłeś ponownie czy musiałeś kupić nowy. Pytam bo mam podobnie- świeci się esc i hill holder nie do dyspozycji. Jest po wymianie czujnika stopu
-
Cytat:
Napisał
zafriko
A to odkręciłeś ten sam i założyłeś ponownie czy musiałeś kupić nowy. Pytam bo mam podobnie- świeci się esc i hill holder nie do dyspozycji. Jest po wymianie czujnika stopu
Ten sam. Pomogła regulacja. Są różne czujniki, oryginalny reguluje się automatycznie, ten który kupiłem musiałem metodą prób i błędów wyregulować sam na odpowiednią długość wystającego bolca. Wszystko działa ok.