Witam Fiat talento 2020 Po zalaniu adblue kontrolka nie gaśnie w czym problem? z góry dziękuje za pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
Witam Fiat talento 2020 Po zalaniu adblue kontrolka nie gaśnie w czym problem? z góry dziękuje za pomoc
Trzeba poczekac dwie minuty po zalaniu plynu do zbiornika.Kontrolka moze sie swiecic dluzszy czas, nie oznacza to awarii.Jak ruszyles od razu , po wlaniu adble, tak sie bedzie robic. Chyba ,ze cos "przymarzło"? Zresztą ,gdyby byla awaria, pewnie nie mogłbys uruchomic silnika , gdyby system nie wykryl adblue w ukladzie.:smile:
Czy poradziłeś sobie z problemem? wiem że minęło sporo czasu od postu ale jestem ciekawy. Mam talento 1,6 na początku po pierwszych 15 tys km ubyło mi sporo płynu chłodniczego. Udało się dostać i minęło prawie kolejne 15 tys i niewiele uciekło. Ogólnie jak jesteś aktywny to napisz czy może za mało płynu adblue dolałeś ja tak miałem więc zawsze lepiej tankować z dystrybutora niż lanie z butelek. Zauważyłeś jakieś usterki tego wynalazku ?
Witam
Mam problem w moim Talento z silnikiem 2.0 170km rocznik 2021. Pokazała się informacje uzupełnij adblu, zostało 800km. Ze względu na to że mnie nie było dolałem przy 320 km. Kontrolka nie zgasła, Teraz mam 80 km do przejechania, wizyta u kilku szpecy z komputerami, w adblu zero błędów, w sterowniku silnika też. A kontrolka cały czas się świeci i odliczane są kilometry.
Co najlepsze na komputerach pokazywany poziom adblue 100 procent, wszystkie test adblue przechodzą pomyślnie.
Możecie coś pomóc.
Witam kolego ,
Jak usunełś błąd AdBlu świecącej się kontrolki? Proszę doradź coś mam ten sam problem.
Pozdrawiam.
Mariusz