Sprzedam moją Cromę ...tylko co dalej?
Zbliża się już 7 lat od kiedy poruszam się tym autem i zrobiłem na nim ponad 100 000 km ...i chyba czas na zmianę
Autem jeżdżę na co dzień, więc musi być stale w dobrym stanie.
Właściwie nie odczuwam jakichś poważnych dolegliwości z jego strony i wydaje się, że leję paliwo i zmieniam filtry, a jednak coś tam w nim porobiłem.
W ostatnim roku z grubszych robót to wymieniłem EGR, parownik (to pod deską w środku) klimatyzacji i żarnik xenona.
60 tys. km temu była zrobiona skrzynia, sprzęgło i rozrząd, półoś i to chyba wszystko z tych grubszych spraw.
Z takich bolączek, które jednak są to nie mam czasu żeby zrobić porządek z tylnym zderzakiem, bo jest lekko pęknięty, przestał grzać fotel kierowcy no i od zawsze nie działają spryskiwacze lamp o czym pisałem też tu na forum.
Nie udało nu się ich uruchomić choć w sumie też mi nie zależało ...pompka płynu jest dobra i mam wrażenie, że poprzedni właściciel wyłączył je w kompie. Nie płakałem za tym, bo podobno mocno ubywa płynu w pojemniku spryskiwaczy :)
Z takich moich fanaberii to spolszczyłem B&Me tak, że komunikuje się i czyta po polsku oraz dokupiłem komplet kół stalowych.
DPF działa dobrze i właściwie nigdy mnie nie zawiódł, choć raz go wypalałem przez wymuszenie w warsztacie (to było gdzieś na początku przygody z tym autem).
Dziś auto ma przejechane trochę ponad 262 tys. km i chciałbym za niego koło 9,8 tys zł.
Jednak ma dylemat co nowszego kupić?
Podoba mi się DS5, Talisman, albo Astra K, czy Insygnia, jednak Croma w moim mniemaniu wysoko dźwignęła poprzeczkę komfortem podróżowania, kulturą pracy silnika, trwałością zawieszenia i niezawodnością.
Wybór trudny bo w cenie około 50 tys wybór jest dość spory ...może ktoś ma jakieś sugestie? ...zachwyty? ...rozczarowania? ...właśnie po przesiadce z Cromy.
https://fiatklubpolska.pl/attachment...8&d=1400056984