To jest widok strony w wersji do druku
-
Zewnętrzna klamka drzwi
Witam wszystkich, mam problem tego typu że ciężko otwierają mi się tylne drzwi, Punto evo 2010,to znaczy, muszę ciągnąć klamkę mocno do góry i to jak najbliżej jej lewej strony, bo jeżeli będę ciągną bliżej prawej strony klamki to nie chce się otworzyć, próbowałem wyregulować ryglem przykręconym do nadkola i żadnych zmian, może jest jakaś inna możliwość wyregulowania?
-
Problem znany od tak dawna jak dawno temu wyszło pierwsze GP. W jednych problem nie występuje, jak np w 1.4 z 2009 r a w innych jak np 1.9 z 2006 już tak.
Do regulacji osobiście polecam wkrętarkę i opaski zaciskowe.
Musisz wyjąc klamkę i na końcu nawiercić dziurkę przez którą przewlekasz opaskę. Taka "podkładka". U mnie z powodzeniem działa. Musiałem coś wykombinować na szybko i tak zostało.
Innym sposobem mogło by być wtopienie do tego cięgna klamki metalowego drutu, aby całość zyskała na sztywności.
Zamek sam w sobie nie jest problemem.
-
Trochę to inwazyjna robota,przednie wrota otwierają się bez problemu.
-
No niestety taka przypadłość i chcąc, żeby było dobrze, pogrzebać przy tym trzeba.
Swoją drogą wcale tak dużo do rozbierania nie ma. Boczek do zdjęcia i chyba dwie nakrętki od klamki do odkręcenia.
Prędzej czy później i tak to zrobisz, bo latem jak wg nie dasz rady otworzyć drzwi będzie wkurzać jeszcze bardziej.