To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odczyt ciś oleju -
Odczyt ciś oleju
Witam, zapewne wielu z was ma w Fiacie Coupe w zestawie wskaźników takie zegarki jak cis oleju/zegar, ciś oleju/kontrolka, wskaźnik oleju/temp. Moje pytanie jest takie: czy ktoś wie jak wygląda czujnik cis oleju/zegar? Wiem, że to taka niby "gruszka", banka, itp, itd ale mnie interesuje jaka była oryginalna? Kiedyś Polonez, Fiat 132, Argenta miał takie czujniki ale to był czujnik z jednym wyjściem typowo na zegar. To auto co mam w tej chwil ma zamontowany taki czujnik co ma dwa wyjścia ale tylko jedno jest podłączone i działa tylko wskaźnik, nie ma kontrolki. W zestawie wskaźników oczywiście jest i ma sprawna żarówkę ale nie działa. Podobnie jak wskaźnik temp oleju, jest w zestawie ale również nie działa. Co do temp to nie ma nigdzie czujnika do tego pomiaru i nie ma nigdzie luźnego przewodu to i nie może to działać. Pytanie konkretnie do osób posiadających fiata Coupe w wersji 2,0 5 20V Turbo(może być bez turbo) ale z opcją tych trzech wskazań: kontrolka, cis i temp oleju gdzie są zamontowane i jak wyglądają czujniki do wskazania tych parametrów oleju.
-
Hello, forum umarło? Nikt nie miał styczności z Fiatem Coupe?