Problem z roletÄ
skywindow
Witam,
Pokusiłem się wykonać kalibrację dachu gdyż w ostatnim czasie odlaczalem akumulator i znalazłem informację że należałoby dach od nowa zainicjalizować. Sam proces kalibracji jest różnie opisany, w instrukcji każą jedynie ustawić pokrętło w pozycji 0 i przycisnąć do momentu aż dach się zamknie. Po wykonaniu procesu dach nie chce się już otwierać a przede wszystkim roleta przy otwieraniu otworzyła się do końca dachu (nie mam pojęcia czy tak powinna, zwykle otwierała się do 4 panelu) i spadła z prowadnic. Wobec czego chwyciłem za nią i myślę że założyłem spowrotem, ale nie mam pewności. Wciskam przycisk otwierania/zamykania i słychać dźwięk silnika i przesuwających się elementów ale roleta się nie rusza. Czy da się rozpoznać czy w ogóle prowadnice się przemieszczają bez rozbierania i co ogólnie może być nie tak. Z otwieraniem dachu mam nadzieję ż pomoże ponowna inicjalizacja z wcześniejszym ręcznym otwarciem ale chciałbym mieć pewność że roleta jest sprawna , żeby przeprwadzić całkowitą inicjalizację.