To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Turbo nie ładuje. -
Turbo nie ładuje.
Witam.
Mam mały problem z autem.
lista błedów.
P0404
P0110
P0101
P0235
Objaw - nie ładuje turbo.
Geometria chodzi leciutko, grucha sprawna, zawór podciśnienia turbiny nowy, Mapsensor, EGR i przepływka wyczyszczone, Dolot szczelny.
Gdzie szukać problemu. Na 99% mapsensor zdechnięty bo cały czas pokazuje 250MPa ale pomiar robiony na androidowej appce bo mam problem z kompem.
-
Przeplywke masz uszkodzoną. Zawor EGR mozesz zaslepic calkiem. Odepnij przeplywke i sie przejedz, powinno byc lepiej,ale bedzie wiecej palil.Zmierzyc cisnienie doladowania. Wyczysc czujnik cisnienia doladowania w kolektorze lub wymien.
-
Udało sie zrobić logi i sprawa wygląda tak: MAPsensor cały czas pokazuje ciśnienie w okolicy 980kPa ale pod odadaniu gazu ta wartość spada wraz ze wzrostem obrotów wiec MAPsensor jest OK. Profilaktycznie wymienie.
Przepływka wskazuje 4x mniejsza wartość jak oczekiwana więc też stawiam właśnie na ten element.
-
Cytat:
Napisał
mlodybe
Przepływka wskazuje 4x mniejsza wartość jak oczekiwana więc też stawiam właśnie na ten element.
Spróbuj umyć.
-
Przepływke czyściłem zaraz przed napisaniem pierwszego posta.
Generalnie przepływka i MAPsensor wymienione. Mam zero błędów choć wskazania przepływki się nie zmieniły. Jutro dam znać czy coś się zmieniło.