To jest widok strony w wersji do druku
-
Drążek stabilizatora
Witam,
Jestem posiadaczem Punto Evo 1.2 active z 2011. (78tyś przebiegu)
Ostatnimi czasy jak zdarzało mi się jeździć po nierównej jezdny np. 'kocich łbach' wydawało mi się że słyszę delikatne piszczenie z prawej przedniej części pojazdu. Sądziłem że to łącznik stabilizatora mógł się wyrobić i chciałem to przy tegorocznej wymianie opon zweryfikować czy naprawdę są tam luzy.
Ale przyuważyłem, że na przodzie nie ma łączników i nawet drążka stabilizatora. I moje pytanie czy to tak powinno być ? :-P bo wydaje mi się że ktoś się nie bał i ... pożyczył cały drążek.
Choć nie czuje różnicy przy jeździe tym puntem czy innym autem tzn. nie czuję żeby 'pływał' czy coś.
I kolejne pytanie czy będzie pasował drążek np. z grande punto lub innego modelu punto. Bo nie ukrywam że nowy jest dość drogi więc chciałbym takowy nabyć używany i nie wiem czy mogę sobie poszeszyć zakres poszukiwać :-)
Pozdrawiam
-
Cześć. ja mam Evke od nowości 1.2 z 2011r. i też nie mam stabilizatora. Co ciekawe w rodzinie jest jeszcze punto II fl 1.2 z 2008r i tam jest stabilizator.
-
Drążek będzie pasował zarówno z Grande jak i Mito. Inna sprawa czy ma to sens jak bez drążka nie czujesz różnicy w stosunku do innych aut... a wydaje mi się, że montaż będzie wymagał opuszczenia ramy pomocniczej.
-
Ok, super dzięki za odpowiedź :-)