Oświetlenie tablicy rejestracyjnej, oraz światła
Dla mnie temat dziwny. W Sobotę kupiłem sobie Fiata Bravo 1.4 T0jet 150KM, Zdaję sobie sprawę ze skrzyni itp. ale post jest o czym innym.
Nie świeciło mi podświetlenie tablicy rejestracyjnej z prawej strony, więc dziś przy okazji zmiany kół zmieniłem tę żaróweczkę, żarówka świeci, a błąd pozostał. Sprawa dziwna przynajmniej dla mnie, na autach się nie znam, więc po wymianie tej żarówki pomysły mi się skończyły.
Sprawa druga, reflektory, mam przedlifta produkcja 09.2007, jak dobrze wyczytałem to mam tam soczewki i w obu przypadkach żarówek podchodzą tam H1. Kupiłem z tych: https://allegro.pl/oferta/zarowki-ph...ect-5007861894 (oczywiście taniej), tylko teraz pytanie i problem, czy one podejdą tam do soczewki, czy będzie problem? I sprawa druga, żeby poprawić jakość tych świateł to trzeba dać cały reflektor do regeneracji, czy jest jakiś magiczny sposób do wyciągania soczewki bez wyciągania całego reflektora? I jak wymienić żarówki od strony akumulatora? Trzeba akumulator wyciągać?
No i sprawa trzecia, w sumie najmniej ważna, ale czy do oświetlenia wnętrza podchodzą też żarówki W5W, czy tam są jakieś inne?