To jest widok strony w wersji do druku
-
Modyfikacja TIPO II
Witam mam na imię Łukasz i jestem tutaj nowy :) ale jestem pod niesamowitym wrażenie konstrukcji nadwozia jakie ma Tipo II SEDAN możecie mi wierzyć lub nie ale w tym samochodzie drzemie olbrzymi potencjał :) moje Tipo posiada silnik 1.4 16v 95km i muszę mu przyznać że to naprawdę solidny motor ponieważ to co przeżył razem ze mną mówi samo za siebie :) ale wiadomo że nic nie trwa wiecznie i jego czasy świetności mamy juz za sobą. Aktualnie szukam jednostki napędowej która by pasowała do niego pod względem elektryki ale o większej mocy. Zastanawiam się czy jak ja mam 95km to czy ten 120km by pasował bez wymiany komputerów itp i teraz mam pare pytan: 1) czy ktoś zna silnik o mocy +/- 200km który by pasów do mojego Tipo bez zbyt dużej ingerencji w elektrykę? (Ważna jest waga silnika) 2) czy silnik 1.4 120km pasował by do mojej elektryki i czy można zwiększyć jego moc do 180/200km? Od czego szukać większych hamulcy które wytrzymają 200km? (Myślałem nad Brembo od alfy 1.75tbi) 3) czy jest możliwość w jakiś sposób zmodyfikowania tylnej belki jak by była koncepcja napędu 4x4? 4) opinie na temat silnika 1.75tbi Alfa Romeo (awaryjnosc silnik gdy będzie eksploatowany w rajdach) Prosił bym się nie śmiać z moich pytań ponieważ ja potrafię cuda robić za kierownicą ale nie w mechanice. Ogólnie mój zamysł jest jest zwiększyć moc silnika (najlepiej ponad 200km) wymiana hamulcy, i wymiana kół z 16" 205 na 18" 225, prześwit zostaje bez zmian, zwiększyć szerokość o 40mm na osi, Klatka bezpieczeństwa ;) PROSZĘ O WASZĄ POMOC I EWENTUALNE POMYSŁY NAWET ABSURDALNE NP GDY KTOŚ WPADNIE NA POMYSŁ CO WSADZIĆ ŻEBY KONI BYŁO 500+ POZDRAWIAM
-
Uyj tumacza gogle i szukaj na tureckich forach, oni s specjalistami w tym na czym Ci zaley. Tu nikt tego nie rozwaa z uwagi na koszty i sens, kilku prbowao ale szybko spadli na ziemie...
Jak nie ograniczaj Ci fundusze to powodzenia :-) ale co czuje ze to tylko temat dla tematu...
-
-
Cytat:
Napisa
lukaszolimp@wp.pl
Prosi bym si nie mia z moich pyta poniewa ja potrafi cuda robi za kierownic
To mi si najbardziej podoba :smile: Jako osoba od kilkudziesiciu lat, w jaki sposb zwizana z rajdami, nie raz syszaem takich kozakw i teksty typu: "Ale si pierdoli, dajcie mi takiego WuRCa, to zobaczycie e Kajto to Cienki Bolek, a i Latvala, czy Tanak nie podskocz.
-
Zaraz si okae, e to 13-latek jaki i poniosa go fantazja. Moe ojciec jedzi Tipo.
-
Cytat:
Napisa
giannini
dajcie mi takiego WuRCa
Ale on sam chce takiego wuerca zbudowa, najlepiej nie ruszajc instalacji elektrycznej...
-
Myl e to faktycznie jaki 13-latek.
-
Mi si wydaje e to jaki bot lub post zosta przeklejony dlatego te znaczki...