To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem z nawiewem
Cześć.Mam problem z Nawiewem trochę szaleje raz dmucha mocniej raz słabiej,klimatyzacja bez włączenia obiegu wewnętrznego słabo dmucha,a rano gdy włączam nawiew na 32 stopnie i max nawiew,mimo przejechania 20km powietrze nie jest zbyt ciepłe,raz na jakiś czas nawiew bardzo głośno chodzi(chyba silniczek w środku deski słychać)(temp. w normie,nowy termostat)dodam,że jest to klimatyzacja automatyczna dwu strefowa bez pokręteł.Mechanik u którego bylam powiedział,że to nie rezystor bo to klimatyzacja automatyczna a nie na pokrętła...Już sama nwm co robić i jak to sprawdzić,proszę o pomoc :(
-
Wymiana kompletnego wentylatora, firma Denso, rozwiąże problem. Na forum już jest odpowiedni temat, w którym pisałem co i jak. Proponuję jak najszybciej zmienić, bo przy regulatorze kostki potopi. Rezystor jest, zamontowany w obudowie wiatraka, elektroniczny, jego cena to około 700zł, praktycznie nie do dostania, kompletny wiatrak z rezystorem kosztuje około 300zł, dlatego napisałem o wymianie kompletnego.
Pozostałe sprawy to podłączenie kompa i sprawdzenie błędów centralki klimy - sprawność siłowników itd., jak i również tego, czy po stronie pasażera nie wieje zimnym nad nawiewem na nogi, co oznacza połamaną zaślepkę filtra.
-
Bardzo dziękuje za szybką i dokładną odpowiedź co i jak.Miłego wieczoru życzę.