Witam
Pytanko ktoś ma takie autko? Co może o nim powiedzieć? Czy poleca?
Mam 500x cross 1.4 140KM i nie wiem czy zamieniać .
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Pytanko ktoś ma takie autko? Co może o nim powiedzieć? Czy poleca?
Mam 500x cross 1.4 140KM i nie wiem czy zamieniać .
Osobiście na polifta bym nie zamienił. Widząc różnice pomiędzy moim a poliftem rażą mnie oszczędności, brak podgrzewanej kierownicy itd. Przy tym jestem w stanie przełknąć Uconnect 6,5", czy brak tempomatu adaptacyjnego. Oglądając polifta na żywca miałem mieszane uczucia porównując z moim.
Jakie są szanse że mając podgrzewane siedzenia mam równiez wiązkę do podgrzewanej kierownicy?
Włącznik jest na tym samym kabelku i wtyczce co włącznik podgrzewania siedzeń. Może w elern jest jakiś schemat działania tego podgrzewania...
Czytasz mi w myślach ... kocham te auta to mój 6 fiat ( maluch , punto 1.2 benz, punto 1.3 diesel, Bravo 1.9 150 Km, Bravo 2,0 165 KM) ale serwis i traktowanie klientów przez koncert wrrrrr . Sprzedać klientowi i zapomnieć o nim. Tak na marginesie propozycja serwisu nowej Turbinki z kosztami to 12 tys ale można po regeneracji z montażem jedyne 6.4 tys. No teraz oczy się świecą do sporta i chyba wygra z compassem.
to nieźle chcieli skroić . Moja była regenerowana przez Garretta ,a cena jaką daje Fiat za regenerowaną tylko troszkę (w paru procentach ) odbiegała od mojej ceny .Czyli chcieli zrobić biznes na usterce o której wiedzą . To ma swoją nazwę - złodziejstwo :( .Lubię też Fiaty, ale po potraktowaniu przez ASO i FCA następne będzie innej marki -dla zasady
W moim przypadku, jak pisałem w odpowiednim wątku, skończyło się na kosztach robocizny i paliwa, bo na poprawki jeździłem, o czym też pisałem - ciekło z turbiny przy przewodzie powrotnym oleju z turbiny. Co do ceny, to rzeczywiście nówka fabryka do benzyny kosztuje 12tyś, regenerowana "fabrycznie" około 3200, przy okazji - tyle kosztuje nówka fabryka do MJ.
Silniki coraz mniejsze ,a moce większe - turbo dziura nie powiększa się ? W dieslu nie było problemu, ale w swoim benzyniaku czasem wkurza ten taki niefajny zastój do tych powiedzmy 2000 obr/min .Niby jest pod nogą ,ale jeszcze trochę obrotów trzeba . Ratunek to pojemność lub turbo z kierownicami pewnie ,a tu w drugą stronę idą .