Witam
Chciałbym wymienić olej w skrzyni biegów. W ktorym miejscu jest wlew oleju i pomiar ???
pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Witam
Chciałbym wymienić olej w skrzyni biegów. W ktorym miejscu jest wlew oleju i pomiar ???
pozdrawiam
Witam.A jaką masz skrzynię?
Skrzynia raczej M32 więc jeżeli wymieniasz , to wlej od góry jakieś 2,6 - 2,7 litra nie mniej .
Po wymianie łożysk wlałem 2,9 litra.
Podawane 2.3 to za mało pomimo , że olej wypływa przez korek kontrolny .
M32 pod 3 litry ,C635 inaczej -kwestia skrzyni . Tutella wystarczy i jest cenowo ok,wymiana wM32 co ok 60 tys km,najlepiej z rozrządem (zalecenia serwisu naprawiającego te skrzynie dla Opla ) Na allegro swego czasu był gotowy zestaw do skrzyni M32 (ważne aby nie Opel 1940182,a 1940004 jeśli masz dostęp do tego oleju )
Witam.Do M32 śmiało wlewaj 3 litry.Nie zaszkodzi.Odpowietrznik tylko trzeba sprawdzić,czy drożny.Ja tak zrobiłem po wymianie łożysk.
Pozdrawiam.
Olej FUCHS DO M32 2,7 litra , po regeneracji 2,9 - 3.0
Do poremontowej więcej ,nawet 3.2 l ,ale tylko wymiana to do 3 litrów max . Fuchsa lałem do M20 i było gorzej ,ale może do M32 będzie lepiej -sprawdź i daj znać ,pamiętaj o wymianach co np rozrząd ,bo w tych skrzyniach wymiana nakazana
A czy Olej Motul 75W85 bedzie pasował do tej skrzyni??
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A czy Olej Motul 75W85 bedzie pasował do tej skrzyni??
Na nbk.pl nie brakuje opisów, w których właściciele bravo kombinowali z olejami do skrzyni a później i tak wracali do tuteli. Do siebie, przy 60kkm wymieniłem olej na to co zaleca producent i nie mam do czego się przyczepić (mam c635). Za dłuższą chwilę znów będę wymieniał. Nie kombinujcie z inną oliwą, zwłaszcza przy m32.
dzieki zainfo