Witam wszystkich. Mam problem z wymianą żarówek w lampach przednich. Czy posiada ktoś instrukcję ich wymiany, lub może opisać jak to zrobić?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam wszystkich. Mam problem z wymianą żarówek w lampach przednich. Czy posiada ktoś instrukcję ich wymiany, lub może opisać jak to zrobić?
Temat opanowany. Zdjęcie zderzaka ... Kilka śrubek i kilka spinek,ogólnie nic skomplikowanego,tylko chwilę trzeba na tą operację poświęcić.
Temat świateł mijania opanowałem bez zbytniego rozbierania , od strony akumulatora zdjąłem nadkole(tylko dół) idzie wewpchać rękę (ja mam takie niezbyt małe :) i wyjąć żarówkę ćwierć obrotu w lewo robiąc od przodu , dobrze że jest długi przewód to wyjąłem żarówkę aż nad aku .Lewa strona - trzeba wymontować czujkę z klapy(alarm jak ktoś ma) i rozepchać trochę przewody elekt. i od klimy ,też ciasno ale mi się udało wyjąć żarówkę i wymienić .Jeżeli ktoś ma szczupłe dłonie to zrobi to 10-20 minut
Pozdrawiam .
Jak wielkim desperatem trzeba być aby rozpinać nadkola do wyjmowania żarówki świateł przednich poza halogenami nie wiem . Ale zostawiam wam jak to zrobić bo na każdym forum ta sama historia jakaś masakra roboty na 3 minuty a ambarasu jak by remont silnika robili :) powodzenia . https://www.youtube.com/watch?v=8LK1qB1z1ZA&t=4s