To jest widok strony w wersji do druku
-
Rdzewiej±ce Alufelgi orginalne
-
Rdza (w powszechnym rozumieniu) tzn.tlenek żelaza to to na pewno nie jest :-). IMHO powiedz± zużycie naturalne
-
-
Ja nie używam żadnej chemii typowo do felg. Może to być przyczyn±.
-
Oczywi¶cie, że reklamować. Rdza na alusach to na pewno nie jest.
-
Cytat:
Napisał
czech22
Oczywi¶cie, że reklamować. Rdza na alusach to na pewno nie jest.
Aluminium się utlenia i wychodz± takie b±ble. Mam to w 3 letnim aucie ale za jaki¶ czas oddam do regeneracji ( piaskowanie i lakierowanie) i będ± jak nowe
-
Cytat:
Napisał
andrew85
Aluminium się utlenia i wychodz± takie b±ble. Mam to w 3 letnim aucie ale za jaki¶ czas oddam do regeneracji ( piaskowanie i lakierowanie) i będ± jak nowe
Wybacz, ale w moim Grande po 13 latach na aluminiowych felgach nic nie wylazło. To nie jest normalne, że po 3 latach na alusach b±ble wychodz±, gdy żadnych uszkodzeń lakieru nie ma. W 500X po 4,5 roku też b±bli na felgach nie mam, ani na letnich, ani na zimowych.
Teraz pytanie. Czym myjecie felgi? Jeżeli kwasami, to mnie to nie dziwi.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Wybacz, ale w moim Grande po 13 latach na aluminiowych felgach nic nie wylazło. To nie jest normalne, że po 3 latach na alusach b±ble wychodz±, gdy żadnych uszkodzeń lakieru nie ma. W 500X po 4,5 roku też b±bli na felgach nie mam, ani na letnich, ani na zimowych.
Teraz pytanie. Czym myjecie felgi? Jeżeli kwasami, to mnie to nie dziwi.
Ja kupiłem niedawno auto i felgi takie były. Wiec wpływu na to nie mam kto mył czym felgi. Generalnie nie jest to jaki¶ wielki problem w dzisiejszych czasach bo nawet samemu mozna takie nieduże ubytki usun±ć.