To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Od czego ten oring ?
Wypadł mi oring przy odpowietrzaniu sprzegła . Jak wyciągnąłem zawleczkę i wyciągałem przewód z wysprzeglika wyciągnąłem go całkowicie . I znalazłem ten oring zaraz przy wysprzęgliku , jest uszkodzony . Teraz pomimo wciśnieciu i zabezpieczeniu wsuwką przewodu , płyn wypływa przez odpowietrznik.
Oring ma po zewnętrznej ma 1 cm , 1 mm grubości i koloru jasno zielonego . Gdzie on sie znajduje . Teraz nie ma oporu przy wyciąganiu przewodu z wysprzeglika . Czy jest on w przewodzie gdzieś na początku i co zrobić z tym fantem .Załącznik 38868
-
Kup oring, zdejmij przewód z wysprzęglika i załóż oring na wysprzęglik.
-
Dzięki Mistrzu
Jest dobrze tylko sprzegło łapie mi przy samej podlodze .
Tak miałem wcześniej przed próbą odpowietrzenia . Jak kupiłem samochód było sprzegło działało normalnie .
Trochę stał bo jeździłem służbowym i jak go ruszyłem to sprzegło przy samej podłodze łapalo .
Co to może być .
Pozdrawiam
-
Po pierwsze nie mistrzu.
Wysuń ten przewód i poczekaj aż zacznie lecieć płyn. Nie trzeba pompować pedałem.
Możesz mieć to co ja czyli posypała ci się tarcza od sprzęgla.
-
Sorry za mistrza
Będe próbował walczyć z tym samochodem .
Pozdrawiam
-
Ja miałem tak, że jak postał trochę to się zapowietrzał a skończyło się na wymianie wysprzęglika. Tutaj zapewne przez ten oring dostało się powietrze i tak się zakończyło. Przy odpowietrzaniu to zwróć uwagę na pedał sprzęgła, gdybyś chciał nim pompować to może ci się zrobić jak u mnie,, zeskoczył trzpień z tłoczka i został w pozycji wciśniętej. Połączenie jest kulowe i z czasem się wyrabia. Jak będziesz potrzebował więcej info to pisz.