To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Przerywanie silnika
Witam od paru dni mam problem z moim punciekiem a mianowicie podczas jazdy przy obrotach ok 1700-2000 przy delikatniej jeździe samochód nagle zaczyna przerywać tak delikatnie co to może być podsylam zdjęcie z parametrami wtrysków czyżby 1 nie domagał proszę o pomoc. Parametry robione na zimnym silniku na rozgrzanym w czasie jazdy się normują wszystkie 4 mają praktycznie jednakową wartość ale na zimnym silniku i biegu jałowym jest inaczej. Silnik 1.9 mjet 120km
-
Zrób próby przelewowe wtryskiwaczy. Ten pierwszy ewidentnie do sprawdzenia.
-
Cytat:
Napisał
Braval
Zrób próby przelewowe wtryskiwaczy. Ten pierwszy ewidentnie do sprawdzenia.
Właśnie ze jest mały problem jestem za granicą i nie mam jak tego wykonać cała trasę 1600km przejechał bez problemu a na drugi dzień było odczuwalne przydlawianie przy ok. 2tys obr. Tylko pytanie czy chcąc go wyjąć wyjdzie bez problemu czy trzeba będzie prasą potraktować?
-
Za granicą to nie grzeb ,Zobacz jeszcze do zaworu EGR, moze sie przycina i wali spalinami do kolektora ssacego i stad szarpanie.Zawor mozesz przejrzec, na necie jest kupe zdjec , co i jak zrobic.Mozesz dodac cos do paliwa , nie zaszkodzi.Wrzuc jeszzce logi cisnienia paliwa i powietrza ,doladowania. Wtryski zrobisz w kraju.
-
Cytat:
Napisał
Braval
Za granicą to nie grzeb ,Zobacz jeszcze do zaworu EGR, moze sie przycina i wali spalinami do kolektora ssacego i stad szarpanie.Zawor mozesz przejrzec, na necie jest kupe zdjec , co i jak zrobic.Mozesz dodac cos do paliwa , nie zaszkodzi.Wrzuc jeszzce logi cisnienia paliwa i powietrza ,doladowania. Wtryski zrobisz w kraju.
Logi wychodzą ok bo sprawdzałem. Postaram się kupić coś do paliwa i dolać. Dojeżdżam nim codziennie po 60km do pracy chce zjechać dopiero w marcu do kraju wytrzymają te wtryski do marca z taką trasą?
-
Mozesz kupic uzywke wtryskiwacza wg. numeru starego np. 0445 110 119 boscha i podkladke pod niego w PL.Wybor jest i ceny ok. Wymienisz sobie na miejscu.W silnikach 1,9 ,8V jtd wychodzą w miare lekko.Generalnie to wtrysk wytrzyma taki dystans.Wiekszy problem wystepuje ,gdy nie chce zapalać, bo wtrysk "nie trzyma" cisnienia.Sprawdz ten EGR.
-
Okey dzięki za odpowiedź sprawdzę egr i dam znać
-
Egr w porządku ale dziwi mnie ze odpala normalnie nie kopci nie ma żadnych objawów wskazujących że to wtrysk ale parametry wskazują ewidentnie na tego pierwszego co o tym sądzisz?
-
Wspominales wczesniej ,ze po zagrzaniu silnika parametry sie wyrównują.Moze wystarczy go wyczyscić.Moze cos dzieje się z tym cylindrem, slabsza kompresja.Na cieplym się robi się szczelniejszy i parametry się wyrównują. Mozna zrobic probe przelewową(manual na necie) i wtedy zobaczysz na żywo ile idzie na przelew z kazdego wtryskiwacza.Generalnie nie ma co szukac dziury w calym...jak dobrze zapala.
-
Wydaje mi się że raczej jest kompresja dobra bo by miał jakiś problem z odpalaniem a parametry się wyrównują podczas jazdy a nie po rozgrzaniu, w czasie jazdy są od ale na biegu neutralnym 1 odbiega daleko od reszty. W sobotę zrobiłem 300km jeszcze w Polsce nic się nie działo było wszystko ok po przyjeździe do Holandi na drugi dzień zauważyłem właśnie to szarpanie więc słabsza kompresję wykluczam może ten egr nie otwiera się prawidłowo w sensie że może być walnięty elektrycznie a nie zapchany?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Kolejne moje pytanie mam wtryskiwacz o numerze 0445110276 a mam propozycję 0445110165 czym się różni jeden od drugiego?