To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Cinquecento 700 -
Cinquecento 700
Witam,
Mam problem z moim cinquecento otóż strasznie skaczą mi obroty silnika . Gdy odpalam go dodaje ssanie na początku ale i tak dalej skaczą obroty po czym słyszę, że pomału już gaśnie więc pomagam mu gazem aż się "uspokoi" :). Nie ma różnicy czy zimny czy ciepły . Nie raz miałem sytuację że dojeżdżam do skrzyżowania lub ronda zaczynam hamować silnik ma mniejsze obroty pomału się dusi i klęka . Oleju silnikowego nie ubywa, płyn chłodzący jest ok . Silnik to Aisan rocznik 1994r.
I drugi problem jest taki że podwyższa mi się temperatura silnika powyżej 90 stopni gdy stoję na postoju a auto jest odpalone, gdy już ruszę przejadę się kawałek temperatura schodzi do prawidłowej.
Z góry dziękuje za pomoc .
-
Gaźnik Aisan, na jego temat można czytać elaboraty. Posprawdzaj szczelność wszystkich podciśnień w gaźniku na dzień dobry. Odnośnie temperatury, do sprawdzenia termostat ale pewnie zatarty jest wentylator chłodnicy standard w cc/sc.
-
a jak mam tą szczelność posprawdzać ? Jest jakieś urządzenie do tego ? Czy chodzi Ci wizualnie popatrzeć czy gdzieś nie ma przetarć itp.
-
Cytat:
Napisał
grzesiu2212
a jak mam tą szczelność posprawdzać ? Jest jakieś urządzenie do tego ? Czy chodzi Ci wizualnie popatrzeć czy gdzieś nie ma przetarć itp.
Tak sprawdzić przewody pod kątem przetarć, pęknięć i itp.
-
Cześć, ja na twoim miejscu bym wypieprzył ten ala gaźnik Aisana i założył WEBERA albo FOSA, w moim przypadku obdzwaniając mechaników każdy przerzucał mnie do innego słysząc o AISANIE także...
Dziękuję i Pozdrawiam.