To jest widok strony w wersji do druku
-
Błąd pedału gazu P0221
Witam
Mam problem w Grande Punto 1.4 95KM. Od już dość długiego czasu pojawia mi się w losowych momentach, najczęściej od razu na zimnym błąd P0221 "Przepustnica /czujnik położenia pedału /przełącznik B - sygnał poza zakresem/wydajność
Samochód mimo to działą prawidłowo. Był podmieniany pedał gazu, była czyszczona skrzynka bezpieczników pod maską z powodu dostawania się wody (znana usterka), czyszczona przepustnica. Gdzie można dalej szukać przyczyny?
Bardzo proszę o porady
-
Kostki i połączenia elektryczne oraz wiązkę musisz przejrzeć Miałem podobnie wymieniono mi niepotrzebnie przepustnicę ciągle ten sam błąd wyskakiwał a okazało się Kostka do przepustnicy prze Lutowanie piny i wszystko wróciło do normy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Przejrzałem również jakiś czas temu kostki. Wtyk przy samym pedale. Wiązki za dużo tak nie zobaczyłem bo kawałek dalej wchodzi w grodź. Przejrzałem i potraktowałem kontaktem również wtyki do samego ECU i do przepustnicy. No i przewody dopóki nie znikną mi z zasięgu ręki i wzroku. Co jeszcze mogę zrobić. Czy koledze wyskakiwał dokładnie ten sam błąd?
-
Po odpinaj kostki i ponaginaj PINy oczywiście w ramach rozsądku Pilny do Kostek samo psikanie raczej tutaj nic nie pomoże
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
U ciebie problem był konkretnie z pinami przy przepustnicy? Ten sam błąd co u mnie?
-
Podginałem piny przy pedale gazu, przepustnicy i jeszcze jedna dwupinowa wtyczka odchodząca od kabla przepustnicy. Jeżdżę obserwuję. Ale mam jeszcze pytanie co to jest za cienki weżyk który przylega od spodu do ECU. W samym ECU jest od spodu na wysokosci wężyka mała dziurka średnicy szpilki