To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
obsługa radia -
obsługa radia
Witam wszystkich, kupiłem niedawno freemonta i nie wszystko jeszcze wiem z obsługi. Chciałem zapytać jak to jest z radiem, stoję na parkingu silnik wyłączony radio gra, otwieram drzwi radio przestaje grać i wszystko gaśnie, naciskam krótko start panel włącza się radio gra ale!!! pojawia się sygnał otwartych drzwi. Czy jest możliwość włączenia radia przy otwartych drzwiach bez sygnału otwarcia drzwi:?:
-
Sprawdź czy kable w przelotce są całe...
Moim zdaniem nie są...
-
Cytat:
Napisał
malutki1989
Sprawdź czy kable w przelotce są całe...
Moim zdaniem nie są...
Gdzie tego szukać, do tej pory jeździłem c maxem i wiedziałem co i gdzie, tu nie za bardzo. Rozumiem że radio powinno grać przy wyłączonych zegarach.
-
Cytat:
Napisał
JacekF
Gdzie tego szukać,
Ty tak serio?
Gumowa przelotka pomiędzy słupkiem a drzwiami. W środku są różne przewody w plastikowej gumie. Może nie do końca to dobre określenie, ale tak to wygląda, że pod wpływem upływu czasu, temperatur itp. czynników, kolorowa izolacja przewodów twardnieje, pęka, a z czasem miedziane nitki przewodu po prostu się przerywają tworząc między sobą zwarcia.
Opisałeś problem, który jest związany z otwarciem drzwi, a to jest pierwsza rzecz jaką by sprawdził...
-
Cytat:
Napisał
malutki1989
Ty tak serio?
Gumowa przelotka pomiędzy słupkiem a drzwiami. W środku są różne przewody w plastikowej gumie. Może nie do końca to dobre określenie, ale tak to wygląda, że pod wpływem upływu czasu, temperatur itp. czynników, kolorowa izolacja przewodów twardnieje, pęka, a z czasem miedziane nitki przewodu po prostu się przerywają tworząc między sobą zwarcia.
Opisałeś problem, który jest związany z otwarciem drzwi, a to jest pierwsza rzecz jaką by sprawdził...
Oglądałem tą przelotkę pomiędzy drzwiami i słupkiem od strony kierowcy i faktycznie ten plastik wyskoczył ze słupka chyba zatrzask jest ułamany, będę szukał, mam nadzieję że to jest powodem że to radio nie chce grać
-
Wszystko działa dobrze masz tak samo jak ja w jeepie czy dodge niestety nie da sie słuczc radia bez zapłonu możesz wydłużyć czas uspienia radia w menu radia a co do sygnału drzwi to będzie pipać nic nie rozkrecaj możesz jedynie wyłączyć pikanie przez programowanie body computer