To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Domowy monitoring -
Domowy monitoring
Witam. Jako, że często zostawiam auto na podjeździe i miałem już szkodę bez wykrycia sprawcy, chce założyć póki co prosty i niedrogi monitoring do czasu zakupu profesjonalnego. Mam zbędny, stary komputer z Windows 7, który mógłby posłużyć jako rejestrator. Chciałbym niewielką kamerę, nierzucającą się w oczy. Czy ktoś takie coś robił i może coś polecić? Dodam, że miejsce jest dobrze oświetlone
-
Zakupić kamerę i soft od jednego producenta.
Każdy producent oferuje darmowy soft do rejestracji obrazu dla własnych kamer.
Możesz sobie kupić też komplety, tzw kity, gdzie dostajesz rejestrator z dyskiem i wybraną liczbę kamer.
Szukaj Dahua, Samsung, Vivotek.
Żeby kamery nie rzucały się w oczy, to wybieraj kopułki.
-
Pytanie jakie masz fundusze na taki monitoring. NIe wiem czy jest to pytanie na to forum. W sieci są fora o systemach zabezpieczeń, ewentualnie inteligentnych domach i tam polecam zadać pytanie. MOim zzdaniem czasami lepiej jest zapłacić więcej i kupić sobie porządną kamerę niż zapłacić niewiele i kupić sobie coś kiepskiego, co nie będzie dawało odpowiedniej jakości obrazu.
Dobrej klasy dostaniesz w firmie ASD.
Na stronie jest kontakt, zadaj pytanie im.
-
Ja korzystam z kamery 4k IMOU i mogę ją z czystym sumieniem polecić.
-
Samemu to jest dużo pracy, może jedynie na początku da się to robić z powodzeniem. Dlatego ja polecam się zgłosić do profesjonalistów
-
Cześć,
Jeśli planujesz skorzystać ze starego komputera z systemem Windows 7 jako rejestratora, to świetny pomysł. W przypadku kamery zalecam wybór małej kamery typu wideodomonitoring, która nie przyciągnie zbytnio uwagi. Warto zainwestować w model o dobrej rozdzielczości, aby uzyskać wyraźne nagrania. Upewnij się, że kamera ma funkcję nocnego trybu, nawet jeśli miejsce jest dobrze oświetlone. Przeszukaj recenzje różnych modeli, aby znaleźć odpowiednią, kompatybilną z systemem Windows 7.
Pozdrawiam, :smile:
-
Użyłem Wyze Cam v3. Bardzo praktyczny aparat, z możliwością nagrywania bezpośrednio na kartę pamięci.
-
Jeśli zależy Ci na detekcji ruchu lub inteligentnej analizie obrazu (np. rozpoznawanie człowieka, przekroczenie linii), to sprzęt zgodny z akusense lub nowoczesne modele HIKVISION/Dahua może być dobrym wyborem
Polecam też ten praktyczny poradnik âDomowy monitoring â krok po krokuâ â znajdziesz tam opis od wyboru kamer, przez instalację, konfigurację, po testowanie działania systemu.