To jest widok strony w wersji do druku
-
9 załącznik(i)
CENNIK 2020 Opinie
Hej
Tak sobie przeglądam jak teraz plasują się ceny nowego tipo i jestem w lekkim szoku. Wyposażenie w dól cena mocno poszybowała. Czyżby to już końcówka modelu przed tym planowanym liftem?
HB
Załącznik 38356
Załącznik 38357
Załącznik 38358
SW
Załącznik 38359
Załącznik 38360
Załącznik 38361
SEDAN
Załącznik 38362
Załącznik 38363
Załącznik 38364
-
Lounge hatchback zdrożał od 2017 o 10k PLN. Nieźle. Wszyscy podnieśli ceny to i Fiat nie został w tyle.
-
Podwyżka spora. Nie wiem jak to się ma do cen bezpośrednich konkurentów: Skody, Dacii, Renault. Poza tym na cenniku widnieje informacja - Rabaty do 5000. Więc żeby wyrokować trzeba by podzwonić po dilerach i sprawdzić jaka jest realna cena. W każdym razie 49500 PLN za najtańszą wersję Tipo sedan brzmi rzeczywiście mocno.
-
Rabat jest na HB i SW gwiazdka przy cenie, ale jak weźmiesz wersję sport z silnikiem 1.6 diesla z automatem czy najdroższa wersja. Reszta katalogowa. Nie wiem jak to się ma do sedana
-
Euro poszło w górę w stosunku do złotówy, cudów nie ma.
-
Tak wygląda inflacja, jeżeli ktoś nie wie, a na lepiej się nie zapowiada.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Euro poszło w górę w stosunku do złotówy, cudów nie ma.
A turecka lira? :-). Gdy składali mój samochód była o ponad 30 % droższa.
Na otomoto dalej są najtańsze po 43 tys a tjet (street)od 57.
Inflacja to jedno (polska specjalność po wlaniu pustej kasy na rynek przez ostatnie parę lat, a teraz zapewne i europejska choć powód nieco inny niż bieżące kupowanie głosów), a popyt to drugie. Nie ma popytu to sobie można ceny cennikowe między bajki włożyć.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Nie ma popytu to sobie można ceny cennikowe między bajki włożyć.
Racja. Poza tym teraz jest czas rabatów po kilkadziesiąt procent. Cena wywindowana wiec jak ktoś dostanie rabat 25% to będzie zadowolony jakby Boga za nogi złapał a w rzeczywistości i tak zapłaci tyle ze Fiat będzie zarobiony...
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Tak wygląda inflacja, jeżeli ktoś nie wie, a na lepiej się nie zapowiada.
Jakby to była tylko inflacja i to ta wysoka Polska, to Lounge hatchback t-jet kosztowałby 74080 zł a nie 79000.
-
Z ciekawości sprawdziłem sobie cennik niemiecki - najtańszy sedan kosztuje 15 490 EUR czyli 69 000 PLN. jest to jednak wersja Street - niższe wersje wyposażenia nie są dostępne na rynku niemieckim.
https://www.fiat.de/content/dam/fiat...-limousine.pdf
Natomiast cena na rynku ukraińskim najtańszej wersji sedana to 339 000 UAH czyli 50 000 PLN - czyli cena jak w Polsce (przy dużo mniejszej sile nabywczej mieszkańców Ukrainy).
https://www.fiat.ua/wp-content/uploa...Tipo_price.pdf
-
Panowie, proszę bez polityki :!:
-
Idzie noc wyprzedaży, może ktoś coś urwie.
-
Siedziałem ostatnio w S design nowy demo w salonie i jak zobaczylem że w takiej wersji schowek nie ma podświetlenia to stwierdzam że chyba faktycznie dobrze kupiłem mojego lounga sw. Oczywiście filca pod nogami pasażera i pasa zamka pokrywy silnika też brak. Jedyne co zwróciło moją uwagę to chyba lekko przeprojektowany panel na drzwiach kierowcy ten od szyb itp. Jakoś ciasno siedział w drzwiach i nie skrzypiał jak mój. Ceny mocno w górę.
-
No iw temacie powyżej mamy Noc Cudów - można sobie sprawdzić jak się maja ceny cennikowe do tych realnych... Tipo sedan można kupić już za ok. 42 000 PLN...
-
Niby dorośli ludzie, a jeszcze się nie nauczyli, że u większości marek oficjalnych cenników nie należy traktować poważnie. Często wystarczy wejść z ulicy i zapytać pierwszego z brzegu sprzedawcę: "Panie, a tak naprawdę to za ile ten szrot?" żeby usłyszeć cenę o kilka kzł niższą niż na tabliczce. :-D