To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem z wspomaganiem
Siemanko jestem tu nowy i nie wiem czy ten temat byl poruszany na forum , wiec napisze. Otoz chodzi mi o wspomaganie ktore sie wylacza podczas jazdy. Mam wlaczony tryb city i gdy odpale auto wspomaganie dziala normalnie ale po przejechaniu paru metrow wspomaganie sie wylacza. Ten sam problem pojawia sie sie gdy wylacze tryb City. Co jest powodem tej usterki?? mam co do tego jakies podejrzenia (Pompa hydrauliczna) ale nie jestem pewien. Moje auto to Fiat Punto 2 1,2 8V 44kW/60KM. Z gory dziekuje za pomoc
-
W punto nie ma hydrauliki. Wspomaganie jest elektryczne. Często winny jest siilniczek elektryczny, gdzie należy poprawić luty. Można to samemu poprawić. W internecie są manuale tej naprawy
-
u mnie w takim samym aucie jest podobny problem, w tym że kontrolka wspomagania i odłączenie go następuje co jakiś czas, wyłączenie i włączenie auta ponownie rozwiązuje problem, przy włączonym city rzadziej się wyłącza,
zastanawiam się nad wymiana silniczka i mam pytanie, oprócz silniczka co może powodować jeszcze tą usterkę
akumulator nowy, naładowany, alternator ładuje
-
Cytat:
Napisał
luk1407
oprócz silniczka co może powodować jeszcze tą usterkę
Czujnik skrętu...
-
wymieniłem silniczek na razie działa, zamieszczam filmik który mi pomógł w demontażu https://www.youtube.com/watch?v=mqnP...&index=59&t=0s