To jest widok strony w wersji do druku
-
Kluczyk gubi sygnał 500x
Witam
Żona wymieniła baterie w kluczyku i zaczęły się problemy. Wcześniej był komunikat bateria wyczerpana, więc pojechała do sklepu i jej wymienili, na chwilę obecną kluczyk stwarza problemy. Często jest komunikat że nie wykryto kluczyka albo nie chce zamykać lub otwierać z pilota jedynie poprzez dotyk. Dzisiaj pojechała do sklepu i auto nie chciało zapalić bo nie widziało kluczyka, czy jest jakaś adaptacja jaką mogę przeprowadzić sam, czy może koleś który wymieniał baterię coś uszkodził?
Wysłane z mojego SM-G9860 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
johntailor
Witam
Żona wymieniła baterie w kluczyku i zaczęły się problemy. Wcześniej był komunikat bateria wyczerpana, więc pojechała do sklepu i jej wymienili, na chwilę obecną kluczyk stwarza problemy. Często jest komunikat że nie wykryto kluczyka albo nie chce zamykać lub otwierać z pilota jedynie poprzez dotyk. Dzisiaj pojechała do sklepu i auto nie chciało zapalić bo nie widziało kluczyka, czy jest jakaś adaptacja jaką mogę przeprowadzić sam, czy może koleś który wymieniał baterię coś uszkodził?
Bateria na pewno jest dobra/dobrze zamontowana?
Swoją drogą polecam zapoznać się z instrukcją w temacie awaryjnego odpalania auta, gdy bateria padła.
Ostatecznie został uszkodzony kluczyk.
Może coś w body po podpięciu kompa będzie zapamiętane.
-
Dzięki kolego, właśnie emergency odpaliła auto. Jutro do nich podjadę niech sprawdzą co się dzieje.
-
U mnie, gdy zignorowałem komunikat słabej baterii, a konkretniej wyjąłem i włożyłem ponownie tą samą, to był problem ze zdalnym otwarciem auta z pilota. Bezkluczykowo działało bez zarzutu.
Dlatego wspomniałem również o baterii, czy dobra jest.
-
Ja mialem zaraz po wymianie baterii w kluczyku jednorazowy komunikat, ze brak kluczyka w samochodzie, i to w czasie jazdy. Ten typ chyba tak ma:tongue
-
Więc sytuacja się dziś wyjaśniła, koleś zamiast dać jedną baterię dał 2 o podobnych parametrach. Wymienili na odpowiednią i wszystko śmiga. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam