Witajcie, podczas serwisu filtrów, okazało się że do filtra paliwa już się ktoś dobierał i śruby są zapieczone i "wyślizgane"
Czy jest na to jakiś sposób? czy szukać używanej obudowy ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witajcie, podczas serwisu filtrów, okazało się że do filtra paliwa już się ktoś dobierał i śruby są zapieczone i "wyślizgane"
Czy jest na to jakiś sposób? czy szukać używanej obudowy ?
Takie cos ,tam masz?
Załącznik 38059
Spróbuj dobrymi szczypcami Morsa.Mozna jeszcze wymontowac calą obudowe i probowac w imadle?!.Obudowa jest z aluminium ,sruby stalowe i tak się to pózniej robi problematyczne z odkreceniem. Uzywane obudowy masz od 150 zeta.
Chyba tak, mechanik mi mówił tylko ze nie da rady wymienić. Ale faktycznie morsy i imadło może pomoc.
Zakup używanej obudowy za 150 zł może się okazać ze kupię w podobnym stanie. Wiec pozostaje albo ratowanie tego albo po prostu nowy.
Sprawa sie rozbija o 6 szt, srub M5 bodajze, na imbus.Jak wykrecisz, kup na torxy, czarne, przeżyją na spokojnie to auto...za reszte kasy zaimprezujesz?!:lol:
Jest milion sposób żeby z tym powalczyć ja bym go ratował. Jak już wspomniano morsy i imadło można próbować. Dobrym zabiegiem są wykrętaki do zerwanych śrub. Jeśli gniazdo pod klucz nie jest zupełnie obrobione może spróbuj na siłe wbić trochę większego torxa. To prosty zabieg dla zwykłego mechanika albo szukaj jakiegoś bardziej zaawansowanego kolegi majsterkowicza.
temat wrócił, chciałem dziś się za to zabrać, okazało się że na 6 śrub które tam powinny być, zostały dwie, nie będę ryzykował zabawy w rozwiercanie itp,
Podpowiedzcie mi tylko czy podstawa filtra od 1,3 i 1,6 będzie taka sama? mam numer z mojej podstawy i po wklepaniu numeru "google pokazuje podstawy do 1,3