Pytanie czy pompa paliwa po odpaleniu auta głośno pracuje w waszych samochodach i przy jakim przebiegu. U mnie dopiero co zaczęła tak jakby jakieś "zwarcie miała" - przebieg 20k km. Dźwięk jest szczególnie denerwujący podczas stania w korku.
To jest widok strony w wersji do druku
Pytanie czy pompa paliwa po odpaleniu auta głośno pracuje w waszych samochodach i przy jakim przebiegu. U mnie dopiero co zaczęła tak jakby jakieś "zwarcie miała" - przebieg 20k km. Dźwięk jest szczególnie denerwujący podczas stania w korku.
Pompę słyszę tylko tuż po włączeniu zapłonu, przed uruchomieniem silnika. Przebieg ok. 53kkm.
Faktycznie pompke słychać na biegu jalowym, wg mnie zwłaszcza bardziej kiedy jest mała ilość paliwa w zbiorniku ,tak okolice rezerwy.
Ja zawsze jeżdżę przy włączonym radiu także problemu nie widzę...🙂
Przebieg 27 k km
Ja swoją słyszę na wolnych obrotach, ale bardzo delikatnie hałasuje. Myślę że laik by jej nie usłyszał....
Jak pojawiły się lekkie mrozy zauwarzyłem że pompa paliwa stała się głośna. Jeździłem kilka miesięcy tak jej zostało.
Była wyraźnie słyszalna. Przed ruchomieniem silnika na postoju, przed światłami w korku.
Została wymieniona na gwarancji w ASO po 24k. Teraz słyszalny jest tylko moment włączenia, przy pracującym silniku praktycznie nie słychać. (lekko słyszalna gdy ucho przyłożymy do kanapy)