Witam,
Zastanawiałem się, czy jest możliwość aktywacji selektora trybu jazdy w egzemplarzu nieposiadającym go fabrycznie? Jest to chyba tylko sprawa softu 🤔 oczywiście prócz samego pokrętła selektora
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Zastanawiałem się, czy jest możliwość aktywacji selektora trybu jazdy w egzemplarzu nieposiadającym go fabrycznie? Jest to chyba tylko sprawa softu 🤔 oczywiście prócz samego pokrętła selektora
W konfiguracji Body są informacje o pokrętle. Pozostaje tylko pytanie w jaki sposób zmieniono oprogramowanie Body i innych modułów, w tym ECU:!: Jeżeli w ECU nie ma kilku map pracy silnika, w innych modułach informacji jak ma działać ESP, ABS, FBC itd., to bez wrzucenia innego softu nie będzie to działać.
Nie sprawdzałem, ale czy w wersjach bez pokrętła nie ma czasami zmiany ustawień trybu jazdy z poziomu ustawień w Uconnect? Jeżeli jest, to teoretycznie pokrętło można wstawić, ale trzeba pociągnąć wszystko co potrzebne do pokrętła, bo wątpię, że zostawili wiązkę (ewentualnie jest w pierwszych modelach bez).
W uconnect nigdzie takiej opcji nie znalazłem. Czyli wygląda, że to większa zabawa by była. Trochę szkoda, bo całkiem zielony jestem w takie modyfikacje, a fajny bajer by był. Na razie pokrętło samo wstawiłem dla ozdoby, bo denerwowała mnie zaślepka - widać było że czegoś brakuje