Reset modułu bluetooth Panda Alessi 2006 rok
Cześć, przede wszystkim witam forumowiczów, ponieważ jestem tu nowy.
Mam do Was pytanie, może ktoś się z tym spotkał albo wie co zrobić. Moja mama posiada samochód Panda Alessi z 2006 roku z wbudowanym modułem bluetooth (schowany pod plastikami w schowku nad nogami pasażera, wyprodukowane przez magnetti marelli jeśli to jakaś różnica czy coś), do tego ma radio od blaupunkta, takie 2Din szare z wejściem na CD.
Problem polega na tym, że nie jestem w stanie połączyć jej nowego telefonu z bluetoothem, bo samochód raz po niemiecku a raz po włosku mówi mi, że "pamięć pełna". Zacząłem drążyć temat i jedyne czego się doszukałem, to że pamięć modułu pozwala na zapamiętanie tylko 7 telefonów i trzeba to jakoś zerować, resetować czy coś tam. Przyznam szczerze, że wiele w życiu widziałem, ale takiego głupiego rozwiązania naprawdę długo nie dane mi chyba będzie doświadczyć ponownie. W ustawieniach komputera pokładowego nie ma ani jednej wzmianki na temat bluetootha czy też łączności w ogóle, mogę ustawić zegar, datę itp itd, ale nie to. W ustawieniach radia jest coś takiego jak ustawienia telefonu, ale tam można się tylko pobawić głośnością samego telefonu. Nie wiem jak mam to wyzerować, wyłącznie przez OBDII? Odpinałem klemy z akumulatora, to nic nie dało, zapominanie samochodu w telefonach też nic nie daje, ciągle mówi o "pełnej pamięci". Z tego co udało mi się ustalić to nie jest to żadne Blue&me tylko jakiś zwykły moduł bluetooth i tyle.
Próbowałem zrobić też tak jak u siebie w aucie z niemieckiej stajni, ale tam wystarczy wcisnąć jeden guzik i wszystko działa jak należy, nie ma żadnej pamięci, nic z tych rzeczy, natomiast w tym Fiacie nie ma żadnego guzika, nie ma żadnej opcji wejścia do ustawień z poziomu komputera pokładowego i trochę się już pogubiłem. Może ktoś miał taką sytuację i wie jak temu zaradzić?
Z góry dzięki za chęć pomocy.