To jest widok strony w wersji do druku
-
Półoś lewa problem
Witam, czy któryś z forumowiczów kupował lub ma na sprzedaż lewą półoś do lineii 1.4 8v?
W ASO część kosztuje 1500 PLN, po VIN kupiłem zamiennik firmy BRV i niestety srednica tulei, która wchodzi do skrzyni jest zbyt duża. Na Allegro brak, w hurtowniach brak, a używka ciężki temat :)
Pozdrawiam
Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
qbamatus
W ASO część kosztuje 1500 PLN
Zapytaj na ile wyceni forumowy kolega, który pracuje w Jata. Adres mailowy jest na forum.
-
Wierzyc mi się nie chce,że fiat do modelu linea projektowal specjalnie półosie? Trzeba dobrze zwymiarowac starą polos ,szczegolnie czopy i cos się dopasuje.Miedzy modelami fiata wystepuje b. duża unifikacja czesci w roznych modelach,trzeba tylko dobrze i cierpliwie poszukać.Na pewno cos znajdziesz! Kupowanie czesci za 1,5 tys, do auta wartego ok.3 tys. ,wybacz ,ale zakrawa...?! Podaje jako przyklad,ze cos znajdziesz!http://https://allegro.pl/oferta/prz...mus-8866776539 lub tohttp://https://allegro.pl/oferta/prz...-ev-8900230303,Mozesz poszukac w fiacie siena=palio, i albea, bo to starsi bracia Linei?!
-
Cytat:
Napisał
Braval
Mozesz poszukac w fiacie siena=palio, i albea, bo to starsi bracia Linei?!
Ale farmazony wypisujesz. Linea to Grande Punto z przyklejonym tyłkiem:!:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Braval
poszukać.Na pewno cos znajdziesz! Kupowanie czesci za 1,5 tys, do auta wartego ok.3 tys.
Linea za 3tyś? Wybacz, ale moje bliźniacze GP z 2007 wyżej chodzi...
Inna sprawa, gdybym miał w mojego Kropka i 3tyś. wsadzić, to bym to zrobił, bo jest tego wart.
-
Cytat:
Napisał
qbamatus
W ASO część kosztuje 1500 PLN, po VIN kupiłem zamiennik firmy BRV i niestety srednica tulei, która wchodzi do skrzyni jest zbyt duża. Na Allegro brak, w hurtowniach brak, a używka ciężki temat
Na alle są półosie do Albei...popytaj sprzedawców o parametry...w końcówce produkcji był w tym modelu Fiata montowany silnik 1,4 8v 77KM to i skrzynia może ta sama co w Linei.
-
Krowka 78 ,poczytaj sobie dokladniej o produkcji tych modeli i niepie...zes przystojny!
Samochód został po raz pierwszy oficjalnie zaprezentowany podczas targów motoryzacyjnych w Stambule w 2006 roku[1]. Pojazd zbudowany został na bazie przedłużonej płyty podłogowej modelu Grande Punto jako następca modeli Albea (produkowanej obecnie na niektórych rynkach) oraz Marea[3].
W 2008 roku auto otrzymało nagrodę Autobest Roku[5]
W 2012 roku auto przeszło lifting. Przemodelowana została atrapa chłodnicy oraz zderzaki, a także tylne lampy oraz pokrywa bagażnika, która zyskała miejsce na tablice rejestracyjną[6]. Przemodelowano wnętrze. Przy okazji odświeżono także gamę wersji wyposażeniowych pojazdu, a gama wersji silnikowych została ograniczona wyłącznie do silnika 1.3 MultiJet.[1]
-
Cytat:
Napisał
Braval
Krowka 78 ,poczytaj sobie dokladniej o produkcji tych modeli i niepie...zes przystojny!
Samochód został po raz pierwszy oficjalnie zaprezentowany podczas targów motoryzacyjnych w Stambule w 2006 roku[1]. Pojazd zbudowany został na bazie przedłużonej płyty podłogowej modelu Grande Punto jako następca modeli Albea (produkowanej obecnie na niektórych rynkach) oraz Marea[3].
Co ma płyta podłogowa GP, w tym wykorzystane graty, wspólnego z Albeą i Mareą, a tym samym Linijka? Jestem bardzo ciekawy :food: Stać Cię tylko na kopiowanie tekstów z Wiki? No tak, następca oznacza, że na tamtych oparte, to i graty te same :sciana: Takim samym następcą Sedici jest 500X, które to ze sobą co mają wspólnego:?: :sciana: Linea to bieda wersja GP - w tym samym czasie oferowana z jednostrefowym automatem (w GP dwu), w kokpicie jak w starszych autach widoczna klapa poduchy itd. Skrzynie z GP 1.4 8V są obecne w PII, i co, półosie podejdą? Przecież GP jest następcą PII:!:
Jeszcze jedno, skoro tak opierasz się na Wiki, to odpowiedz mi na pytanie. Dlaczego w wersji Emotion GP na wiki wpisany jest tylko silnik 1.6MJ, a u mnie jest cud natury, bo mam Emotion z 1.4 8V 77KM? haha Z kolei w sprawie 500X na Wiki nie ma, że jest następcą Sedici...
Mi kitu z Linijką nie wciśniesz, od 2005 do 2007 roku śledziłem informacje o obu modelach, w 2007 wypadło na GP, którego mam do dziś.
Do tego jeżeli już wklepujesz obcy tekst, czyli CTRL+C i CTRL+V, to uczciwość nakazuje podać źródło :red_kartka:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Na alle są półosie do Albei...popytaj sprzedawców o parametry...w końcówce produkcji był w tym modelu Fiata montowany silnik 1,4 8v 77KM to i skrzynia może ta sama co w Linei.
Ale rozstaw kół już nie ten sam...
-
Płyta podłogowa podobna, ale rozstaw kół inny. Numer części zupełnie inny. Sprawdzane w ASO oraz sklepie specjalizującym się w półosiach, szanujmy się Panowie, nie pierwszy raz szukam do niego części i to pierwsza rzecz jaką sprawdzilem. Z Grande Punto wspólnych jest wiele części, ale półoś nie.
Wysłane z mojego motorola one przy użyciu Tapatalka