Stilo 1.6 B1029 loose connection
Witam, mam kolejne problemy z moim stilo 1.6, tym razem unieruchamiające auto :mad:
W tym tygodniu podczas jazdy nagle zgasł i sypnął błędami: ASR, ESP, car security i loose connection. Skończyło się na holowaniu pod dom. Wcześniej dość czesto pojawiały się błędy ASR, ESP w trakcie jazdy, po ponownym odpaleniu znikały. Przeczyscilem więc złącza i skrzynkę bezpiecznikow, jak zalałem kontaktem to na początku był ten sam problem który mnie uruchomił (car security etc.) ale po wysuszeniu skrzynki i złącza D4 było ok. Później w trakcie jazdy kilka razy wyskoczyły te błędy ale tylko chwilowo i następnie przez długi czas było ok aż do momentu unieruchomienia auta.
Po podłączeniu do kompa mogę się połączyć tylko z body, nie łączy mnie z silnikiem. Błąd jaki jest w Body to B1029 linia szeregowa W, poza tym innych błędów nie ma.
Czytałem sporo o takich problemach i wykluczylem na razie akumulator (poprawne napięcie, kręci normalnie ale nie odpala przez car security), poprzeczyszczalem jeszcze raz wtyczki i skrzynkę bezpiecznikow (są suche), przeczyscilem masę na karoserii obok skrzynki bezpieczników oraz ta pod koszykiem akumulatora. Wszystko to na nic :( Z tego wszystkiego wynika że albo ECU, albo coś na kablach (wizualnie nie widać nigdzie przerw, przynajmniej z tych kabli które nie są pomaskowane).
Przydługi wywód ale do sedna:
-czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co może wywoływać takie problemy?
-czy znajdzie się ktoś życzliwy z Wrocławia lub okolic żebym mógł podjechać z moim ECU, podmienic i sprawdzić przez mesa czy się z nim łaczy? Chcę określić czy to ECU czy kable