To jest widok strony w wersji do druku
-
Zmiana anteny radia FM
Dzien dobry wszystkim - czy moze ktos juz zmienial antene radia fm ? moja antena zbiera slabo sygnal i chcialbym zmienic na cos "lepszego" jednak po wyciagnieciu anteny z dachu mam problem z dobraniem wlasciwej wtyczki ? Zna się ktos na tych wtyczkach ?
-
Cytat:
Napisał
milkmenn
Dzien dobry wszystkim - czy moze ktos juz zmienial antene radia fm ? moja antena zbiera slabo sygnal i chcialbym zmienic na cos "lepszego" jednak po wyciagnieciu anteny z dachu mam problem z dobraniem wlasciwej wtyczki ? Zna się ktos na tych wtyczkach ?
Mi nasuwają się następujące pytania.
1. Wzmacniacz anteny jest sprawny? Zasilanie dochodzi?
2. Jaka antena jest teraz zainstalowana, czyli czy auto posiada DAB, Navigację? To rzutuje na liczbę kabli.
3. Ciągłość przewodów też trzeba sprawdzić.
-
dzieki za zainteresowanie . podpowiem poniewaz problem został rozwiazany.
1 .wzmacniacz anteny jest w samej antenie wiec nie wiem jak sprawdzic w normalnych warunkach czy jest sprawny !
2 napisalem w poście ze interesuje mnie sama antena FM wiec sprawa jest chyba jasna !
2a antena tylko FM
3 oczywiscie ze tak ale jak cie boli zab to nie szukasz w brzuchu - zgadza sie !?
poza tym pytalem o wtyczke do anteny !!!!
antena z główką wymieniona w serwisie i po problemie ( koszt ok 150pln)
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
milkmenn
dzieki za zainteresowanie . podpowiem poniewaz problem został rozwiazany.
1 .wzmacniacz anteny jest w samej antenie wiec nie wiem jak sprawdzic w normalnych warunkach czy jest sprawny !
2 napisalem w poście ze interesuje mnie sama antena FM wiec sprawa jest chyba jasna !
2a antena tylko FM
3 oczywiscie ze tak ale jak cie boli zab to nie szukasz w brzuchu - zgadza sie !?
poza tym pytalem o wtyczke do anteny !!!!
antena z główką wymieniona w serwisie i po problemie ( koszt ok 150pln)
Pozdrawiam
Za mało znaków "!"
Trzeba było zapytać jak sprawdzić, ale jak widzę po tonie Twojej odpowiedzi nie warto by było odpowiadać, więc z mojej strony jest zasłużona :red_kartka: i lista "ignore".
Ps. Odnośnie 3. Nie masz pojęcia i cwaniakujesz rzucając kretyński przykład brzucha i bolącego zęba? Sygnał i prąd powietrzem do/z radia z/do anteny idzie? :roll:
Jeżeli taka jest Twoja reakcja na próbę bezinteresownej :!: pomocy, to nie szukaj jej więcej na forum :!:
-
Cytat:
Napisał
milkmenn
moja antena zbiera slabo sygnal i chcialbym zmienic na cos "lepszego"
No i pomogła wymiana?Jaką zamontowałeś?
-
można do fabrycznej instalacji antenowej dołożyć wzmacniacz fm jezeli tak to jaki najlepiej
-
Podpinam się pod temat. U mnie również strasznie słabo zbiera fale radiowe.
W czym szukać przyczyny? W antenie czy radiu?
Mam radio z Navi 7"
-
Wszystkie oryginalne radia nawet najprostsze 3,5 bez bt ma wyjście i antenę na tkz. fakrę - czyli anteny są ze wzmacniaczem (wewnątrz) a zasilanie do wzmacniacza wystawia radio tym samym kablem. Sprawdziłem przez przejściówkę ze zwykłym radiem - nie działa. Więc należałoby chyba sprawdzić antenę - podstawę bo tam jest wzmacniacz w środku.
-
Witam. Poradził już sobie ktoś ze słabym odbiorem radia FM w chińczyku?
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Za mało znaków "!"
Trzeba było zapytać jak sprawdzić, ale jak widzę po tonie Twojej odpowiedzi nie warto by było odpowiadać, więc z mojej strony jest zasłużona :red_kartka: i lista "ignore".
Ps. Odnośnie 3. Nie masz pojęcia i cwaniakujesz rzucając kretyński przykład brzucha i bolącego zęba? Sygnał i prąd powietrzem do/z radia z/do anteny idzie? :roll:
Jeżeli taka jest Twoja reakcja na próbę bezinteresownej :!: pomocy, to nie szukaj jej więcej na forum :!:
I tu Cię popieram. To nie miejsce na tupanie nogami i "mamo ja chcę"