Witam, potrzebuję informacji na temat wymiany lampy przedniego kierunkowskazu po stronie kierowcy. Czy da sie to zrobić bez zdejmowania zderzaka? Jakieś porady, podpowiedzi mile widziane. Szkło lampy nie wytrzymało spotkania z zającem.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, potrzebuję informacji na temat wymiany lampy przedniego kierunkowskazu po stronie kierowcy. Czy da sie to zrobić bez zdejmowania zderzaka? Jakieś porady, podpowiedzi mile widziane. Szkło lampy nie wytrzymało spotkania z zającem.
Siemka. Jak skręcisz koła jest w nadkolu taka zaślepka przykręcana. Najlepiej zdemontuj koło i tą zaślepkę . Przygotuj sobie długi śrubokręt albo jak masz walizkę z grzechotkami,nasadkami itd. to złóż najdłuższa przedłużkę do śrubokręta i go odkręcisz. Jest tam chyba 3 śruby krzyżakowe w tym jedna w kiepskim miejscu.
No właśnie, chodzi mi o tą trzecią śrubę. Dwie mają dobry dostęp ale ta 3 jest w kiepskim miejscu.
Ja to jakoś tam okręciłem. Poświeć latarką może uda Ci się to zobaczyć. Pamiętam że się chwilę z tym męczyłem. Nie wiem czy czasem też nadkola nie odkręciłem częściowo.
Lampa wymieniona, łatwo nie było ale udało się bez zdejmowania zderzaka.
Czyli analogicznie w ten sam sposób można wymienić żarówkę kierunku ?
Można wymienić od dołu