Witam serdecznie mam pytanie czy tłumik końcowy z GP Abatrh pasuje do GP 1.4 8v?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam serdecznie mam pytanie czy tłumik końcowy z GP Abatrh pasuje do GP 1.4 8v?
Podejżewam, że w Abarth ma większą średnicę wydechu więc P&P raczej pasować nie będzie ale jak podjedziesz do dobrego tłumikarza to ci go dopasuje. Najpierw proponuję wziąć suwmiarkę i pomierzyć ;)
Zderzak też nie bardzo :tongue Abarth ma wydech do tyłu, w zderzaku jest wycięcie. Inną sprawą jest wydajność wydechu, która jest znacznie większa w uturbionym niż wolnym ssaku. Rura ma większą średnicę.
Dzisiaj dostałem tłumik z Ultera i stwierdzam że ten tłumik tak samo będzie pasował do Abart'h bo rura jest większej średnicy a w komplecie dostałem przejściówkę na mniejszy wymiar. Ale tak naprawdę to stwierdziłem że za tą cenę to niema szału bo jak kiedyś montowałem tłumik sportowy uniwersalny do starszego punto 1.2 to lepiej brzmiał niż ten z Ultera. Stwierdzam że ta kwota 680 pln to raczej za ten papierek że ten tłumik ma certyfikat.