Dokonałem zmiany felg aluminiowych na oryginalne mopar wygląda to jak na zalaczonym zdjęciu.... Czy istnieje inny rodzaj śrub z krótszym stozkiem?
To jest widok strony w wersji do druku
Dokonałem zmiany felg aluminiowych na oryginalne mopar wygląda to jak na zalaczonym zdjęciu.... Czy istnieje inny rodzaj śrub z krótszym stozkiem?
Te są odpowiednir i tak to własnie wygląda
Do felg stalowych musisz kolego kupić inne śruby ( płaskie bez stożka ). Stożkowe są tylko do aluminiowych.
Kolego Aniversario nie pisz bzdur.
W Tipo śruby do fabrycznych alufelg i felg stalowych są takie same stozkowe i nie potrzeba innych śrub.
Jack ma rację- Aniversario się chyba pomylił...;-)
To chyba bardziej niż bzdura, Aniversario nie spojrzał nawet na zdjęcia gdzie wyraźnie widać
że stalówki mają gniazdo otworu stożkowe, więc wskazane jest użycie takich właśnie śrub.
Osobiście też mam zimówki stalowe i do głowy mi nawet nie przyszło żeby śruby mogły być inne.
potwierdzam śruby są te same do obu typów felg w Tipo - do stalówek specjalnie zamówiłem komplet śrub "bo miały byc inne" i teraz mam komplet 20 leżący 3 rok w schowku....
Jeśli tak jest to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Rzeczywiście przy oryginalnych felgach najczęściej śruby do kół są takie same do stalowych i aluminiowych ale nie znaczy to, że jest to regułą szczególnie jeśli mamy do czynienia z felgami after market. Dawno już nie miałem w żadnym aucie stalówek ale jak w poprzednich autach się trafiały na zimę to zawsze miałem do nich inne śruby niż do alu.