To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Blue&Me -
Blue&Me
Witam, wszedłem w posiadanie tego fajnego autka i jedna rzecz mnie drażni.
Nie mogę połączyć telefonu z systemem Blue&Me.
Naciskam przycisk "windows" na kierownicy i gdy miła pani się odzywa, mówię by weszła do ustawień.
Następnie wybieram "zarejestruj nowego użytkownika", pokazuje mi się PIN na wyświetlaczu.
Włączam bluetooth w telefonie (Samsund S10), wchodzę w ustawienia bluetooth i odnajduje na dole nazwę urządzenia "Blue&Me". Po naciśnięciu prosi o wpisanie kodu, wprowadziłem. Pokazuje na wyświetlaczu w samochodzie nazwa mojego telefonu i miła pani mówi, że rozpoczyna się inicjowanie. Po chwili słychać znowu włączone radio. Patrzę na telefon i przy nazwie "Blue&Me" pisze "nie połączono"
Naciskam połącz i mieli i mieli i mieli a po chwili znowu nie połączono.
Usunąłem wszystkich użytkowników w ustawieniach w aucie i rozpocząłem parowanie od nowa, kolejny kod do przepisania i znowu to samo. Co może być nie tak?
-
sprawdz z fonem co ma np 5 lat...jak sie polaczy to znaczy ze B&M i S10 ze soba sie nie dogaduja...moze np upgrde B&M ? ja zauwazylem u ei ze np nowsze fony gdy odbieram nikt mnie nie słyszy ale jak ja zadzwonei to mnie słysza.... ze starszymi fonami nie ma tego problemu, ale nie chce mi sie tego zrobić.
-
Nie mam za bardzo innego telefonu do sprawdzenia. Sprawdziłem na iPhone i tą sama sytuacja. Updated Blue&Me to chyba raczej w serwisie?
-
Prosta sprawa Pendraiv mały 256MB formatujesz fat32
Reszta instrukcji tutaj wybierasz Linea (Modello vettura) i dalej masz instrukcję po włosku ale przetłumaczysz sobie
http://www.blueandme.net/blueandme/i...port/download/
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Prosta sprawa Pendraiv mały 256MB formatujesz fat32
Gdzie on takiego pena teraz znajdzie? :P
8 czy 4 też będzie ok, tylko koniecznie na fat32.
Ja ma teraz a40 po przesiadce z xcovera4 i nic złego się nie dzieje. sparowałem, pobrało sobie kontakty i działa normalnie.
-
W telefonie ustawione jest zezwolenie na odczyt kontaktów przez B&M? Z Androidem 9 nie mam żadnych problemów, śmiga aż miło, pierwsza generacja Blue, wersja softu 5.5.2.
Śmiga z Motorolą G7+ (Android 9, niedługo 10), G6+(Android 8 i 9), wcześniej z LG G3 (Android 6), Samsungiem SIII, SE Arc. Niestety SMS nie czyta z Androidowych. Ostatnim, z którego czytał, był SE W995.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Niestety SMS nie czyta z Androidowych.
Czyta, czyta. Co prawda, strasznie łamanym polskim, ale czyta.
Samsung Xcover 2, Xcover 4, A40. Na tym używane, sprawdzone i czyta na pewno.
-
Cytat:
Napisał
malutki1989
Czyta, czyta. Co prawda, strasznie łamanym polskim, ale czyta.
Samsung Xcover 2, Xcover 4, A40. Na tym używane, sprawdzone i czyta na pewno.
To mojego zmusić nie mogę, pierwsza generacja na ostatnim sofcie 5.5. Miałem okazję "testować" od androida 3 do 10, z różnymi telefonami. Telefon nie widzi profilu kanału SMS w Blue&Me, w Uconnect widzi. Ostatnim z działającą czytajką był nieandroidowy SE W995 (pamiętam, że do obsługi SE wrzucałem łatkę do Blue&Me).
Sprawdzone na SE Xperia Arc (Android 2.3 i 4.0), Samsung Galaxy SIII GT-I9300 (Android 4.0.4 i 4.3), LG G3 (Android 6), Motorola G6 Plus (Android 8 i 9), Motorola G7 Plus (Android 9 i od kilku dni z Android 10).
Tabela kompatybilności http://www.blueandme.net/resources/C...BlueMe_L51.pdf Do Androida 5 są wpisy, prawie żaden andek z czytajką nie działał, jest jednak kilka perełek, które mają ograniczoną funkcjonalność, cokolwiek to znaczy.
Ogólnie można przyjąć, że czytajka SMS w Blue&Me, przynajmniej 1 generacji, nie działa z Androidem, a jeżeli zadziała, to tylko się cieszyć.
Ps. Przy okazji dowiedziałem się, że w 2014 wypuścili jednak wersję 5.6 dla pierwszej generacji. Muszę to fizycznie zweryfikować i zrobić Update, jeżeli to prawda :smile:
-
Wszystko miałem ustawione na telefonie. Dziwna sprawa...na trasie po przejechaniu ok 300km zjechałem na stację benzynową a tu miła pani sama z siebie zadaje mi pytanie czy skopiować książkę telefoniczną. Od tego momentu wszystko śmiga aż miło. No prawie wszystko, u mnie nie czyta wiadomości i w żaden sposób zmusić jej do tego nie mogę. Poprzedni właściciel miał sparowanego iPhona i też nie czytała wiadomości, a szkoda ;)
Aktualizacji oprogramowania nie robiłem skoro zadziałało :P
-
Blue&Me podniesione do wersji 5.6 :smile: Co więcej pierwszy raz poszło od strzała, czyli bez błędu USB 1002, czy jakoś tak (wiele lat minęło, to zapomniałem).
-
i czyta ci wiadomości z telefonu?
-
Cytat:
Napisał
largusek
i czyta ci wiadomości z telefonu?
Nie czyta, ale nie dlatego aktualizowałem, co więcej nie łudziłem się, że będzie działać. Wersja 5.5 miała drobne błędy, okaże się, czy są w 5.6. Najgorsza była 5.4.
-
Muszę przyznać że mile byłem zaskoczony podczas jazdy gdy miła pani zapytała czy odczytać ostatnią wiadomość. Teraz już czyta każdą wiadomość. Nic nie zmieniałem, nic nie aktualizowałem, nic nie kombinowałem . Nie wiem od czego to w takim razie zależy. Samo sparowanie telefonu zrobiło się na trasie, teraz odczytywanie wiadomości. Może przy następnej wycieczce samo się ustawi żeby odtwarzać muzykę z telefonu hehe