To jest widok strony w wersji do druku
-
Zmiana oleju z Intrukcji
Witam
Kilka dni temu zakupiłem fiata Bravo 1.4 T-Jet 120 KM. W instrukcji wyczytałem jaki olej powinien być wlany.
Zauważyłem, że obecnie zamiast 5w40 mam 5w30 Motula.
Świeżo po zakupie chciałbym wymienić olej i pytanie czy może pozostać ten Motul 5w30 czy wrócić do tego który zaleca producent?
-
Poczytaj jakie specyfikacje ma spelniac olej do tego silnika i jezeli konkretnie ten Motul je spelnia to moze zostac.
Chociaz ze wzgledu na dosc gorace letnie miesiace ja zmienilbym na jakis olej 5W40.
Sent from my LM-Q610.FGN using Tapatalk
-
Ja bym lał taki jaki producent przewiduje. Jak chcesz Motula to lej ale 5W40. Ja też leje Motula do swojego. Motul XClean X8100 5W40 bodajże się nazywa. Dobry olej.
-
Jest cały temat odnośnie doboru olejów...
Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Nad czym się tu można zastanawiać?
Temat olejów jest prosty: zawsze lejemy co każą w instrukcji. Całe życie pojazdu/silnika.
Koniec tematu.
Nie ma żadnego wieśniackiego "dobierania" samowolnie, zmian lepkości.
Jak są problemy (pobór oleju/wycieki), to naprawiamy silnik.
-
Wszystkie bravo lubią się z 5w40, nawet do diesla z dpf warto lać 5w40 low/midsaps ;) Producent dowolny, byle interwały max 10 tys i zmiana.
-
Cytat:
Napisał
BrzegU
Witam
Kilka dni temu zakupiłem fiata Bravo 1.4 T-Jet 120 KM. W instrukcji wyczytałem jaki olej powinien być wlany.
Zauważyłem, że obecnie zamiast 5w40 mam 5w30 Motula.
Świeżo po zakupie chciałbym wymienić olej i pytanie czy może pozostać ten Motul 5w30 czy wrócić do tego który zaleca producent?
Tak, jak przedpisścy Ci radzili - nie kombinuj i zalej takim, jaki fabryka radzi.
Na marginesie to po zakupie należy zmienić olej (i nie tylko) praktycznie bezwarunkowo.
Dasz sobie ręce uciąć jak dawno to auto widziało zmianę oleju, filtrów i rozrządu?