Dzień dobry,
Proszę o pomoc we wskazaniu przyczyny dostawania się wody w czasie deszczu do kabiny.
Kapie przez miejsce, w którym wysuwa się tylny lewy pas. Zza osłony słupka tylnego.
Dziękuję za pomoc.
To jest widok strony w wersji do druku
Dzień dobry,
Proszę o pomoc we wskazaniu przyczyny dostawania się wody w czasie deszczu do kabiny.
Kapie przez miejsce, w którym wysuwa się tylny lewy pas. Zza osłony słupka tylnego.
Dziękuję za pomoc.
Podsufitka do zdjęcia, nie cała-tylna część. Bywało u właścicieli Bravo z innego forum, że puszczało uszczelnienie na zgrzewie, na szczycie słupka C, w miejscu gdzie łączy się z dachem. Kup jakieś dobre szczeliwo, rozbierz, odtłuść i uszczelnij.
Witam
Do sprawdzenia tak jak kolega Ozz wyżej sugeruje, a także sprawdziłbym przelotkę pomiędzy tylnymi drzwiami bagażnika a nadwoziem tam czasami także dostaje się woda jeżeli wyskoczy ona z otworów mocującyc hlub jest nieszczelna.
Dzięki Panowie!
Masakra z tym autem. Dobrze, że już go nie mam.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Mam dokładnie ten sam problem, cieknie sporo w duży deszcz w okolicy lewego tylnego pasa. Na wiosnę biorę się za to jakoś przetrzymam ale też myśle ze podsufitka po zdjęciu wszystko pokaże. Jeszcze biorę pod uwagę okolice anteny ale szczeliwo wydaje sie bardziej prawdopodobne.
U mnie sprawa przecieku już załatwiona. Jak kolega wyżej pisał nieszczelność się pojawiła nad słupkiem C. Trzeba ściągnąć tą czarną uszczelkę na dachu (odcinek około 20cm) lekko podważając ją na jej końcu szerokim śrubokrętem. Łatwo schodzi. Potem miejsce odtłuścić i zapodać jakiś klej uniwersalny uszczelniający i dokładnie zakleić najpierw miejsce (otwór) a potem punktowo z powrotem uszczelkę. I znów spokój i cisza... znaczy się sucho.