Wspomaganie/ dziwny dźwięk lewe przednie drzwi
Witam, jestem tutaj nowy i również zielony w świecie motoryzacji. Kupiłem właśnie swój pierwszy samochód Fiat Punto Evo 2010rok 1.4 benzyna.
Mieszkam w Anglii wiec tutaj mechanicy sa różni. Zapewniali mnie ze wszystko z autem w porządku, wyjechałem w pół godzinna trasę(wczoraj) i pojawił się problem z wspomaganiem- ikona na desce i ciężka kierownica.. Po ponownym odpaleniu na nowo zniknęło i znów się pojawiło po jakimś czasie( auto stało jakiś czas wiec bateria mogła być padnięta I wciąż to może być przyczyna). Dzisiaj jechałem do pracy i już tego problemu nie miałem, ale za to pojawiła się ikona akumulatora plus doszedł dziwny dźwięk z lewych przednich drzwi jakby centralny chciał zamknąć ale coś blokuje.
Teraz moje pytanie czy jest w stanie ktoś coś doradzić ? Auto mogę im zwrócić, ale zapłaciłem dobra cene- silnik, skrzynia biegów na prawdę wszystko chodzi świetnie.
Czy ten problem ze wspomaganiem to może być przyczyna z akumulatorem ? Auto stało, może bateria jest już stara lub alternator? Tak samo dziś doszedł ten dźwięk z tych drzwi i ten akumulator.
Czy coś Wam to mówi ? Czy po prostu kupiłem minę, autko na prawdę fajne a jestem zielony w tym temacie. Dziękuje za zrozumienie i liczę na jakieś porady.
Pozdrawiam