To jest widok strony w wersji do druku
-
Pomoc przy zakupie
Witam. Jestem tu nowy i szukam pomocy przy zakupie autka. Po przejĹciach i nerwami z autami uĹźywanymi postanowiĹem zakupiÄ coĹ nowego. WybĂłr padĹ na TIPO. Obecne auto to mercedes w204 2.2 diesel 170 km w najbogatszej wersji avantgarde. Autko byĹo super przez chwilÄ, piÄtrzÄ
ce siÄ problemy ze wszystkim i fakt, Ĺźe auto przez wiÄkszoĹÄ czasu stoi u mechanika skĹoniĹy mnie do rozmyĹlaĹ do zakupu nowego samochodu. WybĂłr padĹ na nowego tipo ze wzglÄdu na rozmiar auta, cenÄ ( ja mam 194 cm wzrostu i 120 kg) - uwaĹźam, Ĺźe nie ma rozsÄ
dnej konkurencji biorÄ
c pod uwagÄ interesujÄ
ce mnie aspekty. KierujÄ
c siÄ zasadÄ
"czego nie ma w aucie to Ci siÄ nie popsuje" najtrafniejszÄ
opcja dla mnie bÄdzie tu tzw golas :-) Opcje ktĂłre mnie interesujÄ
to : podĹokietnik i regulowane siedzenie kierowcy. ByÄ moĹźe sÄ
dodatki, ktĂłre wedĹug Was byĹyby warte uwagi. Moja wiedza o samochodach jest znikoma i mam nadziejÄ, Ĺźe znajdzie siÄ ktoĹ na grupie z chÄciÄ
pomocy przy zakupie i sprawdzeniu auta przed odbiorem z salonu w WLKP. ĹudzÄ siÄ takĹźe, Ĺźe FIAT KLUB POLSKA to hasĹo w salonie oznaczajÄ
ce super rabat :-) Pozdrawiam serdecznie.
-
Pierwsze co to zrób coś z kodowaniem znaków bo czytać tego nie idzie
Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Widze, ze jest lipa, ale nie wiem jak to zmienic
-
Coś z tego zrozumiałem, ale nie wszystko. Wszystkie samochody mają jakieś defekty. Tipo to wypalające zawory na gazie i problemy ze sprzęgłami. Ja mam tipo 120km i takie polecam. Jeździłem tym słabszym i różnica dosyć duża. Autko komfortowe. Nie ma twardego zawieszenia. Dlatego takie zakupiłem. Sam sobie naprawiam wszystkie moje samochody. To tyle.
-
Najlepszą opcją/dodatkiem wartym uwagi w tym aucie jest tjet 120. Zwłaszcza po przesiadce ze 170 KM ze słusznej pojemności. Howgh.
Ps dodałbym jeszcze że z fabrycznym LPG tzn. z tej specjalnej linii montażowej z której się w ogóle nie psują ;-). Btw. Na motofaktach przy artykule o wygeanej tipo w rankingu bezawaryjności jest koment gościa który tipo flotówce z tjetem i fabrycznym lpg nastukał 193 kkm bez awarii (auto jeżdżone niemal bez przerwy na dwóch kierowców) i dokupił drugiego. W tym samym rankingu dacia lodgy na ostatnim miejscu
-
W gwoli wyjaśnienia.. Miałem dużo aut wyższej klasy, ze sporym wyposażeniem którego nie używałem. Niestety dla mnie wiele tych dodatków się psuło "dzięki" czemu auta były niejednokrotnie unieruchomione. Mam już po prostu dość używanych aut z niepewną historią i opcjami które są, psują się a ja ich nie wykorzystuję. Wybór fiata tipo to dla mnie wydaje się strzał w 10. Samochód ma mieć klimę, być niezawodny i bez miliona KM ( w korku każde auto stoi tak samo). Priorytet BEZAWARYJNOŚĆ! :-)
-
Ja ujeżdżam dwa Tipa - biedne i bogate i patrząc przez ten pryzmat to jak mogę coś doradzić z wyposażenia to grzałka PTC- dodatek bardzo tani a wielce użyteczny. W zimie od razu leci Ci z kratek ciepłe powietrze, nawet gdy silnik zimny. W prywacie mam PTC i strasznie mi go brakuje w służbowym.
Reszta to w zależności jak używasz auta i gdzie jeździsz. U mnie, jeżdżąc w trasy tempomat i mocniejszy silnik (=bezpieczeństwo) to podstawa, ale do miasta nie byłoby mi to potrzebne.
-
To może nie całkiem nowe ale z pewnych rąk
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6CsRck.html
Lub
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6CGZOX.html
Kupowałem od tego gościa auto dla żony. Ma fajne samochody z dobrym wyposażeniem z pewnych rąk i nie złożone z 10. Ja osobiście polecam
Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka