To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Wymiana wycieraczek
Mam pytanie odnośnie wymiany wycieraczki tylnej wg. instrukcji auta wymianie podlega pióro + ramie wycieraczki:
Załącznik 37274
na allegro znalazłem komplet przód + tył:
https://allegro.pl/oferta/oximo-fiat...tyl-8759224373
z czego wycieraczka tylna to tylko pióro. Wymian wydaje się być banalna - poprzez wciśnięcie w zaczep ramienia. Ale wolę spytać ma ktoś doświadczenia w zakresie wymiany tylnej wycieraczki (tylko pióra), jest to problematyczne?
-
Jak kupowałem moją, to było to też tylko pióro i wymiana była banalna - tam jest zaczep z którego wyjmuje się stare pióro i wciska nowe. 30 sekund roboty.
-
-
Nie polecam Bosch. Teoretycznie pasuje w 100%, a jednak wymiar jest jakiś inny. W w zasadzie to nie przeszkadza, a jednak jest chyba krótsza.
Najlepszy sposób to kupić zwykłe, tradycyjne pióro wycieraczki i wyciągnąć z niego gumkę. Następnie przyłożyć do wycieraczki tylniej, skrócić i podmienić. Da się.
-
Kupiłem komplet Oximo na przód (WC350625) i tył (WR880290) co ciekawe odpowiednik Boscha jest o 0,5cm dłuższy - wycieraczka pasażera i tylna - od Oximo. Po przymierzeniu do wycieraczek fabrycznych Oximo są identyczne. Wymiana wycieraczki tylnej faktycznie banalna,.