Czy w przypadku OC istotne jest to, gdzie jesteśmy ubezpieczeni? Bo z tego co analizuje temat, to i tak OWU zdefiniowane jest w zasadzie przez zapisy ustawy?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy w przypadku OC istotne jest to, gdzie jesteśmy ubezpieczeni? Bo z tego co analizuje temat, to i tak OWU zdefiniowane jest w zasadzie przez zapisy ustawy?
Spedek albo Lutosław zaraz napiszą i podadzą odpowiedni link [emoji6]
Cierpliwości
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
A czy ktoś bez śmieszkowania dałby radę odpisać?
Ja się drażnie z Rankomatem, a pozniej z poprzednim ubezpieczycielem,zawsze wyrwe jakis rabat?!
A ja ostatnio szukałem dla swojego auta i broker podał mi ubezpieczenie dość ciekawe finansowo ,ale wartość auta określono na taką jaka miało wedle katalogów ze 2 lata temu .Nie wiem skąd mają te wartości ,ale kolega zajmujący się ubezpieczeniami podpowiedział ,że podają wartość najwyższą dla danego modelu (przyjmują ,że moje auto ma jeszcze rakiety kosmiczne ,karabiny i napęd nuklearny ) aby od wartości pobrał składkę (procentową ),ale przy wypłacie już policzą od wartości pojazdu jaka jest na dzień szkody ,a jak się zbuntuję ,to pokażą zapis ,że Towarzystwo może nie uznać wartości jaką pierwotnie oszacowało ,bo była błędna itd i mogą oddać tobie kawałek błędnie naliczonej składki np 250 zł ,a nie zapłacą odszkodowania za np ukradzione auto wedle tej pierwszej przyjętej kalkulacji bo wyliczyli np 60 tyś ,a powinno być 50 tyś ,czyli wykpią się z tych np 10 tyś ,a jak nie pasuje to sąd i spotkanie z tabunem ich prawników ,gdzie wydasz krocie na swojego ,a na końcu zaproponują ugodę o ile dotrwasz finansowo i cierpliwościowo . OC proponuję z opcją BLS (nie zgłaszasz ,że jesteś poszkodowany do firmy sprawcy ,tylko swojej i oni się bujają ze sprawcą ,a ty naprawiasz auto ,ale AC to już dokładne śledzenie warunków i jeśli coś nie rozumiesz ,to na piśmie wskazane co i jak .
Z tego co czyta np tutaj: https://www.konto-studenckie.pl/mill...min-zasady.php
To całkiem fajną opcją wydaje się zakupić jakieś formy ubezpieczenia bezpośrednio przy zakładaniu konta bankowego. Lub nawet jako usługę dodatkową.
jeżeli kupujecie tylko OC to szukać gdzie jest najtaniej. Szukać w internecie u tych którzy mają w ofercie wiele towarzystw np. w CUK. Assistance polecam dla odmiany w PZM, bo to co usiłują wcisnąć TU to wielkie g.
Rzeczywiście trzeba to sobie porównać. Różne towarzystwa ubezpieczeniowe mają różne algorytmy w których różne rzeczy brane są pod uwagę.
W niektórych jest to wiek kierowcy, w innych pojemność silnika samochodu a w jeszcze innych miejsce zamieszkania. Osoby poruszające się na co dzień po mieści miewają jednak większe ryzyko rożnego rodzaju zdarzeń drogowych.
Wyślij zapytanie np do Compensa -> https://www.compensa.pl/ubezpieczenie/oc/
Takich TU nie ma. Każdy młody kierowca obarczony jest zwyżką, bo jest to potencjalnie niebezpieczna osoba, która może stwarzać realne zagrożenie, bla, bla bla.
Młody kierowca powinien kupić sobie motor i opłacać ubezpieczenie, najlepiej nim jeszcze zda prawko, wyrobić sobie jakąś historię, mieć własne zniżki, wtedy dopiero brać się za zakup auta.
Generalnie jak ktoś już wcześniej napisał pod uwagę do OC brane jest wiele czynników, ale wiek i okres posiadania prawa jazdy w tym wypadku jest najważniejszy, potem pojemność silnika, a na koniec miejsce zamieszkania.