Czy ktoś może polecić fachmana, który zna się na wspomaganiu w PUNTO 2 1.2 z okolic Nowego Sącza?
To jest widok strony w wersji do druku
Czy ktoś może polecić fachmana, który zna się na wspomaganiu w PUNTO 2 1.2 z okolic Nowego Sącza?
Nie napisałeś nic o tym kiedy nie działa. Przyczyną może być słaby ( znaczy stary lub niedoładowany) akumulator, nie stykają ę luty w silniczku, lub gorzej cała elektronika.
wspomaganie wyłączyło się po maksymalnym skręcie w lewo, akumulator jest dobry, naładowany
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
6 miesięcy temu miałem ten sam objaw, po skręcie wyłączyło się wspomaganie, mechanik zresetował błąd na komputerze i tak jeździłem pół roku.
Szukam kogoś kto usunie usterkę(czyli np. wymieni czujnik konta skrętu) a nie tylko zresetuje komputer lub wymieni "pół auta".
Jeżeli ktoś może polecić takiego mechanika z okolic Nowego Sącza, to będę wdzięczny.
A może to silniczek do wymiany lub naprawy. Osób które naprawiają wspomagania jest mało, dlatego będziesz musiał poszukać w Google.
U mnie czasami tez wylancza ale jak odpali silnik ponownie to dziala. Problem zostal, mysle ze tasma na kierownice
Witam.Najpierw trzeba pod kierownicą,przy silniku wspomagania nasmarować styki w kostce.Następnie sprawdzić połączenie masy akumulatora z silnikiem i karoserią.Potem jeszcze oczyścić klemy.
U mnie klemy były zabrudzone i wspomaganie nie działało.
U mnie wspomaganie się wyłącza po deszczu lub przy dużej wilgotności
W punto 2 padał albo rezystor albo tranzystor. Juz nie pamiętam ale właśnie taki był objaw że wyłączał sie na skrajnych ustawieniach. Jest to wynik jazdy na City.