To jest widok strony w wersji do druku
-
Tempomat Ducato 3.0 CNG
Witam mam pytanie czy ktoś posiada schemat podłączenia tempomatu w Ducato 3.0 CNG auto z 2009 roku.
Mam problem nie mogę znaleźć schematu podłączenia tempomatu w tej wersji . Dziwi mnie to ze fiat wypuścił wersję Ducato benzyna z CNG a zaniedbał kwestię schematów itp do tej jednostki
-
@misiaczek88on udało Ci się coś znaleźć? Ogólnie w PL dokumentacji na temat wersji Natural Power kompletnie nie ma, podobno co nieco jest po włosku. Niedawno kupiłem takiego Ducata z 2012 roku i też myślę dołożyć do niego tempomat. Zakładam, że powinno być tak samo, jak w dieslu. Planuję rozebrać osłonę kierownicy i zobaczyć, czy w ogóle mam tam wtyczkę i ile pinów.
EDIT:
Po kilku tygodniach poszukiwań wiem, że tempomaty w Natural Power były dostępne jako opcja. Sam tempomat, bez ogranicznika prędkości (ten pojawił się w dieslach dopiero po lifcie z 2014 roku). Ja u siebie niestety wiązki i wtyczki nie mam, zostaje więc dołożenie jej jak w przypadku diesla. Następnym krokiem będzie dotarcie do wtyczki jak w dieslu i sprawdzenie, czy tamte piny są puste. Jeśli tak, to będę dorabiał wiązkę. I kupował odpowiedni tempomat.
W wątku o dieslu poniżej jest kilka dodatkowych informacji (także wrzuconych przeze mnie), gdyż dotyczą diesla, ale sam będę się na tych informacjach wzorować.
https://fiatklubpolska.pl/ducato-iii...mpomatu-33110/
Jak do czegoś dojdę, to się pochwalę i tutaj :)