Kupiłem Elke w wyposażeniu Urban,
zastanawiam się w co mogę doposażyć we własnym zakresie np. ( halogeny, radio z nawi, elektryczne lustra )
Może macie jakieś doświadczenie ?
To jest widok strony w wersji do druku
Kupiłem Elke w wyposażeniu Urban,
zastanawiam się w co mogę doposażyć we własnym zakresie np. ( halogeny, radio z nawi, elektryczne lustra )
Może macie jakieś doświadczenie ?
Bez odpowiednich schematów narzędzi programów wiedzy nic raczej sam nie zdzialasz
Oprócz fiata ma jeszcze Citroena był on niezłe wyposażony a i tak doposażyłem go do max
Więc pewnie i z fiatem sobie poradzę, myślałem że może ktoś już coś robił, cóż będę sam szukał możliwości.
No właśnie skoro był niezle wyposażony oznacza to tyle ze na 99 procent posiadał pełną wiązek chociażby czy komputer z pelnej opcji w fiacie raczej tego nie ma w podstawowych wersjach. Mam fiata 500 S fl wersja demonstracyjna ktura stała w salonie a te są zwykle dobrze wyposażone cena wedlug cennika ponad 62 tyś a zaczynają sie od 45 tyś. Wersja z nawigacja 7 cali android auto dab. Klima automatyczna start stop. DODATKOWA NAGRZEWNICA ELEKTRYCZNA . Halogeny przod tyl czujniki cofania a jak chcialem.podlaczyc lusterko fotochromatyczne i czujnik deszczu to nie było nawet wiązki.
No i podstawowy błąd porównywanie dwuch różnych marek i półek. Fiat jest tańszy w zakupie niż citroen po za tym francuzi słyną z zamiłowania do elektroniki. Zgaduje ze twoje zmiany w citroen polegały na wymianie jednego na drugie albo wpiecie czegoś do wolnej wtyczki? tylko ze tych akurat w fiat czesto brak.Druga sprawa jest taka ze nawet jak wykonasz wiazki i zakupisz odpowiednie części to i tak moze sie okazać ze akurat twój komputer auta czegoś nie obsługuje.
Swoją drogą sam.jestem ciekaw jak to jest w 500L nie będę kupował tylko po to żeby sprawdzić co sie da z nim zrobić
nie rozumiem ; nie masz elektrycznie sterowanych i grzanych lusterek ?? czy chodzi o ich składanie ?
co do halogenów przednich to zobacz czy masz wolną wtyczkę z 4 kablami na na wzmocnieniu przedn. w okolicy zbiornika spryskiwacza ?
ja poszukiwałem w Popstarze (bezskutecznie) wiązki tylnych PDC
Proponuję zacząć od obadania sprawy modułu SGW :tongue
[QUOTE=No i podstawowy błąd porównywanie dwuch różnych marek i półek. Fiat jest tańszy w zakupie niż citroen po za tym francuzi słyną z zamiłowania do elektroniki. Zgaduje ze twoje zmiany w citroen polegały na wymianie jednego na drugie albo wpiecie czegoś do wolnej wtyczki? tylko ze tych akurat w fiat czesto brak.Druga sprawa jest taka ze nawet jak wykonasz wiazki i zakupisz odpowiednie części to i tak moze sie okazać ze akurat twój komputer auta czegoś nie obsługuje.
Swoją drogą sam.jestem ciekaw jak to jest w 500L nie będę kupował tylko po to żeby sprawdzić co sie da z nim zrobić[/QUOTE]
Co do wiązki we Francuzie to główna wiązka leży, ale wszystkich bocznych brak, sporo opcji można aktywować w komputerze.
Tak sobie kombinuję że Fiat może mieć podobnie.
Kombinuj, kombinuj, ale zacznij od ominięcia SGW - jeżeli nie wiesz co to jest, to google Ci powie co i jak. Potem na sucho możesz bawić się w Proxy, albo się uda, albo nie, zależy od grata, czy jest potrzebny w danym momencie, czy nie.
Kabli z body też będzie brakować, więc ciężka droga przed Tobą :food:
Nie wiem jak inne marki, ale Fiat tutaj akurat dość wredny jest - brak wiązek przewodów, brak pinów, brak możliwości grzebania w CAN nieautoryzowanym sprzętem/softem a do tego autoryzowany nic nie potrafi... Może się okazać, że prościej będzie pozbyć się tej wersji którą masz i kupić bardziej wypasioną.
Masz rację krowka - można to obejść - ale dla przeciętnego zjadacza jest to już utrudnienie, nie podepniesz po prostu interfejsu i nie grzebniesz.