To jest widok strony w wersji do druku
-
problem z elektryką
Dzień Dobry. Przede wszystkim witam wszystkich na forum:smile:. Zwracam się do was o pomoc w walce z awarią mojego Puntasa. A mianowicie. Zaczeło się od tego, że pewnego dnia Puntas zaczął kręcić ale na odpalił. Po przekręceniu kluczyka nie podniosła się wskazówka paliwa oraz zaczęła mrugać lampka od rezerwy, a także nie zgasła lampka żółta z rysunkiem silnika. Z racji tego, że samochód stał na dworze i miał przez pare dni uchylone delikatnie szyby a padał deszcz myślałem że może zawilgotniał więc wstawiłem go do garażu. Po paru dniach spróbowałem odpalić samochód i okazało się że zrobił to bez problemu. Tylko paliła się lampka z silniczkiem. Po zdjęciu klemy minusowej na parę godzin ten problem też znikł. Przez parę dni było ok. Niestety w najmniej oczekiwanym momencie znowu problem powrócił i to tylko na parę godzin. Mineło parę dni normalnej eksploatacji i samochód znowu zawiódł z tym samym problemem. Dodatkowo w czasie jazdy przestał działać prędkościomierz i kierunkowzkazy. Trafił do warsztatu na lawecie. Po zdjęciu z lawety samochód normalnie zaczął pracować tylko paliła się lampka silniczka. Stoi teraz u elektromechanika i nie chce się popsuć. Diagnostyka nic nie wykazuje, a elektromechanik nie ma pomysłu jak go naprawić. POMOCY!!!
-
do sprawdzenia inst. elektryczna, począwszy od akumulatora, przewody masy do silnika i nadwozia.Auto trzeba do elektryka , ktory zna podstawy elektrotechniki im temat ogarnie.Auto ma 18 lat! I to fiat i jeszcze punto...
-
Jeśli przy pracującym silniku świeci się kontrolka MIL (pomarańczowa ikonka silnika) to siłą rzeczy jest sygnalizowany jakiś błąd w układzie wtrysku/zapłonu/emisji spalin i powinno dać go rade odczytać i iść tropem kodu błędu
-
Wymiana kostki stacyjki w lutym pomogła do dzisiaj. Znowu ta sama awaria. Te same objawy. Po demontażu kostki okazał się że w środku jest woda. Po osuszeniu suszarką do włosów pomogło na dwa dni. Dzisiaj wieczorem ponownie ta sama awaria i te same objawy. Wymienić znowu kostkę? Co zrobić by wilgoć nie zbierała się w niej?
-
Tam nie ma być prawa wody. Masz szczelną uszczelkę szyby przedniej? Może Ci kapie na kolumnę kierowniczą przy większym deszczu.
-
Cytat:
Napisał
sta1416
Tam nie ma być prawa wody. Masz szczelną uszczelkę szyby przedniej? Może Ci kapie na kolumnę kierowniczą przy większym deszczu.
myslę, że przez 3 lata sobie poradził:D