Witam. Czy ktoś wie jak sprawdzić manetka tempomatu czy jest sprawna bo chciałem u siebie dołożyć ale po zamontowaniu nic się nie dzieje. Dzięki za podpowiedzi
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Czy ktoś wie jak sprawdzić manetka tempomatu czy jest sprawna bo chciałem u siebie dołożyć ale po zamontowaniu nic się nie dzieje. Dzięki za podpowiedzi
Samo dołożenie nic nie daje. Trzeba zrobić osiowanie, włączenie funkcji tempomat.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Tak ale na kompie go nie widać mechanior mówi że nie może si~ połączyć z siecią can, a poza tym nie ma żadnych błędów
Po odpięciu akumulatora i ponownym podpięciu dopiero podczas jazdy następuje tzw. samoadaptacja układu. Jednym z objawów jest iż tempomat jest widoczny dopiero po pierwszej jeździe. Może to jest twój problem.
Nie dokładałem tempomatu do Cromy ale do Stilo i owszem robiłem doktorat... :cool:
Nie wiem czy instalacja jest w Cromie podciągnięta do kasety silnika ( W Stilo niektóre modele miały inne nie miały tej instalacji i trzeba było dodatkowy kabelek ciągnąć od manetki do kasety )
Druga sprawa to czujniki pedałów sprzęgła i hamulca w wersji bez tempomatu nie było tego od sprzęgła ale to tez czasami...
Pierwsze co to wydrukować schemat elektryczny i sprawdzić połączenie - sygnały, zasilanie manetki które dochodzą do kasety silnika bo ona odpowiada za prace tempomatu! Do tego potrzebny jest woltomierz i ktoś kto potrafi czytać schematy.