witam
ile oleju do tej skrzyni biegów , wsteczny od siebie i do tyłu ,oraz jaki oryginał lepkość ktoś wie ???:roll:
To jest widok strony w wersji do druku
witam
ile oleju do tej skrzyni biegów , wsteczny od siebie i do tyłu ,oraz jaki oryginał lepkość ktoś wie ???:roll:
Luknij do instrukcji...bedziesz wiedzial na przyszlosc,to takie proste..
Doradził Ci ktos ,co z tym "fantem" zrobić na tym forum? Olali problem,a wiesz dlaczego...?
Oleju wchodzi chyba 1.7l mądralo ;(
Problem zbyt błachy post jest ponieważ z skrzyniami były problemy grono ludzi zalewało więcej jedni 2,4 inni 3 zalalem olejem mannol 75w85gl4 w ilości 2,7 litra pierwsze wrażenia lewarek na zimnym ciężko chodzi może trzeba inny olej?? Temat zamykam brak konkretnych podpowiedzi
Ale problem o którym piszesz występuje w skrzyni M32. Wiesz chociaż jaka masz?
Brak konkretnych pytań to co się dziwisz, ze brak odpowiedzi.
To widzę, że każdy inaczej zalewał. Ja po zakupie w sierpniu Bravo pomimo niskiego przebiegu 119 tysięcy wymieniłem silnikowy i właśnie przekładni, kupiłem TUTELA CAR TECHNYX 75W85 bo taki jest docelowo przez producenta rekomentowany miałem tak w książce serwisowej, był problem z jego zakupem w 3 miejscach trąbili że nie mają i trzeba czekać 2 miesiące. Kupiłem 3 litry bo podobno producent podawał niecałe 2 litry że wchodzi, w warsztacie który nie zajmuje się docelowo mechaniką a wymianą tylko oleju chłopaki wlali ok 1.9 litra, jedną butelkę mi oddali. Dodam tylko Fiat Bravo II 1.4 T-Jet 120KM 2011.